Tuesday, November 11, 2008

1st portfolio @ KAED

so,skng br blh update crite psl my very 1st portfolio kt KAED
architecture,1st sem.1st year
inilah permulaan utk semuanya.INSYAALLAH :))
(basically,gmbr2 project yg dipaparkan ni hanya gmbr project saya okay :))

1st project-intuition of the heart
grupmate:lokman,lisot,kak su and kak nurul
yeap,gurlpower!malu2 incik lokman kna present board pink jambu ni aritu :p
ey,pink2 pn..dpt gred ygbgs gak tau :) alhmdllh :))


2nd project:x igt tajuk..tp ade kne bt berkenaan arkitek pilihan hati msg2
my grupmet plh antonio gaudi (fdia adlh bapak kpd semua arkitek2 terkenal)

ouhh,lelaki lampai ini adalah grupmate saya..name adnan :)
the only foreigner kt section ktorg.dia mmg sporting and tawu nak get along wif ktorg sume
ms nk amk gmba ni,saye lak malu2 ngan die..pastu die ckp "dont shy-shy cat lah"
(ahah!ayt yg aku aja die dulu ms grouping dulu =.=)

3rd project:the transformation
okay,ni dh start individual nye project.from the arkitek yg kte kaji tu,kite kne transform la dlm bntuk 3D gini.huh...susa coz saya pny lctrr sgt2 minat antonio gaudi.
jadi bila saya crite kt dia,saya x buleh nak goreng2.and dia asek ckp,'sister,kau kurg buat research psl dia.aku nak kau g library skng'..huhu..tp akn end up aku g lab comp lalu bkk blog atopun fs :p

hah,rmai kata bnd ni nmpk mcm pkk kelapa?anda pula nk kata apa?
sila bgtau yea pendpt2 anda ^.^




final project:the hybrid hut.ini modelnya










ini pula presentation boardnya(ini yg dh di redo)

final ni sgt pnjg die pny duration.mau dkt 2bulan..TAPII..still x smpt jgk..knp?
design aku di reject saat2 akhir.arghh!bgg jek..
dah kata last minit,maka presentation board aku pn agk hambar
ms portfolio bro ckp,"ko redo ni,aku upgrade markah kau"
aku pn ape lg..buat la blk pres bod ni from a-z..
sgt penat dan mengeringkan duet poket ku
tp alhmdllh..ade hikmah di sebalik sume ni :)

okay,yg lps ni adlh gmbr suasana portfolio ktorg :)

bella besame laptop kesayangan nye :p


haziq plg smart aritu.bj mlayu lngkp.cm nak gi nikah jer :p
auww!

budak2 laki yg menunggu kt lua studio

separuh laki,separuh prmpn
ekceli bsn la gak tggu lctrr2 ni dtg utk asses.lmbt!
huk3.kata je kol 9..kol 10 lebih br smp kot :(


my faveret ppl :))


sibuk cr nama sendiri :)

okay,yg tgh2 tu lah lctrr saya
nama dia brother hisyamudin
dia best sgt2.tp syg,nxt sem dia dh xde kt uia
dia smbg blaja :(
yg kiri skali tu plak,ktorg nya part timer
name dia bro arif
dua2 ni kamceng gila kot..
bila sume lctrr dh xde,br dpt chance nk tgkp gmba.
tp mostly pmpn jela yg nk msk2 gmba ni..bdk laki x sporting.huhu jgn mara =.=

model galeri lah konon :p

hoho.. :D
so,itu jer yg mau di cite kali ni utk post ni..
ekceli ada banyaaaaakkk lagi gmba..tp mls nk tggu die upload..so,taruk cikit2 je :p
conclusionnye..sy agak berpuas ati dgn hasil sy sem ini
yg pasti,next sem perlu manage masa dgn lbh baek
yg laen plak..myb sy perlu lbh tabah kalo nk stay tros dlm department ni
smp bila sy nk nngs2 stp kali takde idea atau idea di reject atau ape2 jelah?
hurm..kpd yg bc post ni,doakan kejayaan saya dn rakan2 saya yea!
(sy doakan kamu juga :) )

smp sini saja kali ni,tata,salam!

next post:my small raya gathering

6 comments :

chef hasyimah said...

nicely done cik donad~
chantek bangat!
h a h a
seyes~
and pokok kelapa tu nmpk
mcm bunga raya actually
bunga raya dalam cangkerang siput :)
ke mata sy sudah rabun
harap maaf~
kuang kuang kuang

kak dee said...

ini dr org yg mndpt gred biasa aje
cube chef tgk org yg dpt A ato A-
lagiii gempakk
erm,xpe..saye pn rabun juge :p

kam said...

wow nad.gempak2 awaknya design.kite tak tgk section lain sgt waktu portfolio day tu.tgk macam tu je.segan.hmm,haha.waktu portfolio day tu,lectrr da habis assess br kite smpi.

LisOtt said...

do-nad!!haha.kita pnya 1st roject tu dpt bpe actly?

EP_JB said...

style la kowg punye project

kak dee said...

ouh lisot tatau eh?
dpt b+
:) x sangka kan?