Wednesday, November 19, 2008

mintak maaf takde post smlm

saya sllnye akn post satu bende sehari
and bnde tu saya sll post waktu saya on9 siang2
d sbb kan smlm petir dan kilat sabung menyabung,saya x brani gne intnt
nnt kalo rsk,sure abg saya marah saya
anddd bila mlm nya,masa saya br nak online..tgh2 switch on sume2
tibe2 blackout.

yea kwn2,fyi,utk kali ke-3 dlm mggu ni satu row usj 2/4* blackout.
fed up btol
and pastu saya gak kne tipon tnb careline utk buat aduan
so kne lah tggu dlm 3 jam camtu utk technician fix tiang letrik tu,
br elektrik akn ade blk
saya sll end up tertdo kt sofa dlm kpnsn =.='
xbes btl..
huh.sbb tu la skng mlm2 dh jrg on ym..

oh yea,ckp psl org tnb careline ni,terigt lak conversation ktorg smlm
kan mule2 saya yg tipon utk bt aduan..

tnb:slmt mlm,tnb careline di sini,boleh saya bantu?
nadia:waalaikumsalam
...............(pause seketika)
baru aku sedar die ckp slmt mlm,bukan assalamualaikum.hahaha ;D
nadia:*nak cover malu* saya nak mngadu pasal black out ni ..blablabla..
tnb:boleh saya tau nama cik atau puan?
nadia:err..cik nadia *cehhh*
tnb:ok,trime kasih,kami akn mnghubungi technician kami.slmt mlm
nadia:ok2 (seb baek x terckp waalaikumslm lg :p)

sejam setengah pastu,bekalan elektrik takde lagi,so mak pulak tipon org tnb tu
mak:saya nak buat aduan blablabla..
tnb:ouh,rumah ini puan nadia dh buat aduan sebentar tadii
mak:yeah2..blablabla *sambil tersengih2 sbb dgr org tu pggl puan nadia*

masuk jam ke 2 ke 2 setengah,abah pulak call org tnb.haha.
rasenye org tnb tu tensen tak dgn kitorg?asek tipooon jeee keje :p
well,nak buat cane..sume pn nak ade elektrik cpt2 sbb adik saya tgh spm.
sian dia mau bt last revision pn x sng
bile elektricity dh ade blk,technician tu pulak tipon.hahaha.
utk pastikan rumah saya dh ade elektrik.kui3 :D
mkn dlm btl lah org tnb ni :p


hah tu je pun,so,harap korg fhm lah reason saya ni ea :)

tips percuma:dail 15454 jika rumah anda juga blackout.ini adlh no tnb careline.lg bgs kalo anda tipon menggunakan tipon rumah sbb die akn dpt detect lokasi anda dgn sng :)

4 comments :

Mardhiah said...

alalalaaa~
sian kamu..
lain kali blckout,
marila ke umah aku
wiii~~~ ^_^

chef hasyimah said...

siri kejadian tak di-ingini
area rumah aq selalu blackout :)
dari dulu
macam pesta cahaya dah rumah aq
lilin sepanjang besi divider kat ruang tamu
wakakakaka~
yg pelik-nya bila time ada exam BESAR plak slalu jadi
waktu aq upsr,
atau abg aq pmr
dan seterus-nya...ajaib!
mcm berjanji2 pulak
time kakak aq spm lagi kesian
time isu air xde dulu
ingat?
haaaa pepagi buta dah keluar cari air
gile terseksa
baik gile dialog korg dgn org tnb tu
kalau mak aq call
dia akan kata macam ni
ehem2...
org tnb : selamat dtg ke talian bla bla bla bla
belum sempat org tu habis ckp...
mak aq : ni apahal taman sy xde elektirk ni? skrg xde elektrik! kang air xde pressure nak naik! lama2 nanti xde air pulak! kalau xde air sy nak solat mcmana?! awak nak tanggung dosa sy??! sambung cepat!
teeeeeeeeeeeettt~
talian terputus sbb mak aq dah letak
wakakakaka~
kesian org tnb tu seyh...
mak aq electrical engineer...
korg phm2 lah
h a h a h a

kak dee said...

haha.ur mak roxx gilaa chef!
tamau gi umah mar.wek :P

Mardhiah said...

ceeeeeeeeeeh~
takmau sudeh
wek balik~