Wednesday, February 29, 2012

no wordless wednesday today

salam..hai..saya baru balik from site last monday and now i'm not feeling well.banyak sangat kerja T_T


WIUU~

Thursday, February 23, 2012

thirdfivers reunion

salam! =)

again dalam cuti sekolah haritu me and my friends from integomb buat mini reunion..memula bajet jer ramai akan datang..last last kite kite ini jugaklaa yang datang kan..haha makan makan kat ikea tak boleh lama lama sebab masatu ikea full house, cuti CNY  la katekann.. so semua orang dok jeling2 je bilalaa kitorang nak blah kan..haha..so kitorang carikla spot yang x berapa nak busy sangat iaitu secret recipe untuk berborak2..hehehe


my dearest integombian,sekarang ni dah nak dekat 7 tahun kut kite kawan..kalau orang ade anak,dah darjah satu dah anak dia sekarang..haha...eventho 2 tahun je same same sekolah dengan diorangg,tapi aku rasa paling rapat dengan diorang lah berbanding kawan2 dekat subang..maybe sebab kita spent time together 24/7 kann?

bangun tido nampak muka dia..pegi kelas muka yang tu jugak..pegi dewan makan, pegi riadah, pegi prep petang, prep malam, pegi solat jemaah, pegi roll call (aa taktau eja), pegi inspection hari ahad pagi, pegi fire drill test pukul 3pagi dengan kain batik kain pelikat baju kelawar semua pun lahh,nampak muka tu lagi..so,macam mana tak rapat?

ape lagi ape lagi..haa,kena denda dengan teacher sebab tak buat essay, kena bahan sebab menang award dorm terkotor same2, kena intai dengan budak aspura, kena share katil sebab takut nak tido sorang sorang lepas dengar cite hantu, kena bantai ngan hanger sebab taknak turun sahur, pastu kena kawad setia ppagi, hari hari..kena emo setiap hari ahad pagi sebab orang potong queue kita nak basuh baju kat washing machine yang ade sebijik je masetu kat aspuri..hahaha..macam macamlah..serius macam macam sangatt yang aku rasa budak sekolah harian biasa tak dapat buat dengan kawan kawan sekolah dia.hehe =P

semua nii teringat balik bila gather dengan diorang..lepas satu satu cerita di bukaknye..seronoknyaa time sekolah dulu =') thanks for the memories mirra, aimi, keon, myra, aiman and azmeer




thirdfivers 2012


friends remain forever.. i know it sounds very lame..tapi nak buat camana,memang betul pun kan?hehe ;)

hehe..walaupunmasingmasing dah ikutjalansendiri, tapi as long as kita keep updated dengan each other,itu pun dah cukupbaikkott  ;)


thirdfivers 2006 :)

Wednesday, February 22, 2012

Monday, February 20, 2012

food hunting :)

salam.lately i've been craving for soo many things.pastu cuti kan dah save sikit duit sebab dok rumah,so kite pun guna la duit untuk makan sedap2.hihi.ini first time dalam one day kite try makan macam macam..balik makan makan tu memang puas hati,and rasa kenyang tu sampai esoknya kot.haha.

our first stop: penang assam laksa+air mata kucing+air ice lemon tea+kueh tiaw goreng @ penang house, subang parade.
second stop: macaroons+pavlova @ serai, empire shopping gallery

third stop: cendol and rojak @ ss15


p/s: i love food hunting ;))) .tapi tak boleh buat camni dah pasni..i'm gaining weight now..so,makan pun kena control2 dahh.haishh =/

Saturday, February 18, 2012

Friday, February 17, 2012

baking fever

salam :)
masa semester break baru2 ni agak banyakla jugak mem-baking..banyak nak try buat tapi last2 buat tiga ni je..hehe..ade yang jadi,ada yang tak berapa nak jadi :p biasa lettew,newbie..haha

1.choc chip cookies


2.red velvet cupcake..ni cream frosting dia tak berapa nak jadi sangat.hahaha..so bila dah tak jadi,kita tabur sprinkle warna warni tu je kat atas..ok je kot rase dia.hehehe..lapis atas tu macam crunchy2 sikit..haha *tibai buat resipi sendiri*



ohh,cupcake ni dibuat bersama cik nabilah rusdi ngan cik nadiah salihah :D


3.choc moist cake..ini cake dia tak berapa best..TAPII,topping dia kita suka..sedap!haha..puji diri sendiri T_T



hee..thats all for now.been busy these past few days..new semester ni kelam kelibut sikit.aiyoo 0_0 anyway..nak wish good luck jugak to my friends yang yang akan fly lagi to further their part two at australia..macam ina, (arina) yaah (zahirah ishak) kak salma and picha (hafeezah nordin),take care okehh! <3 hehe..macamlaa diorang bace blog ni T_T
 

Sunday, February 12, 2012

teater

last two weeks pegi istana budaya untuk tengok teater 'lawak ke der?'. kiranya 3 february 2012. everyone was awesome! besttt! walaupun ini last minute plan.. my brother's 24th birthday gift i assume? :))








Thursday, February 9, 2012

FAREWELL :')

so, a week before mona fly to auckland untuk further part 2 architecture kat situ,kitorang iaitu; saya, bella, nikky, wawee, leha and ain nelon gather dekat rumah dia..plan nak masak-masak lah kononnyeee for the very last time..TAPI sampai2 je mona dah siap masakkan macam2..haha..untung sesangat laa..


perempuan,kalau dah makan sambil bersembang, boleh tak sedar jugak dah nak 2-3jam kat ruang tamu tuhh -__-




dah lenguh bersembang, mintakla naik bilik untuk tumpang semayang..terus terjadikan bilik tu second spot melepak.haha..cosy sangatt spot nih.hahaha..dah la every minute mulut tak stop mengunyah..ade je mona bawak naik makanan..chips la..oren la..makin syok la cik joyah joyah sekalian ni bersembang..haha..






after that baru kuar gi sacc mall..ade orang nak belanje secret recipe.wee.thankyou very mass to hakak hakak berkerjaya kite,wa and nikky..semoga dimurahkan rezeki boleh belanje kitorang lagi next time..gitew,takde bagi2 hint dah..mintak direct je ni :p


so thats the end of the story,to mona and nadiah salihah, selamat maju jaya..semoga berjaya di sana and jangan lupakan kitorang kat sini..Don't cry because it's over. Smile because it happened :) hopefully even after 2 yrs,we will still be as close as we are now..mungkin mase tu jugak ade orang dah bawak baby ke kan kann..muahaha :p



nah hadiah farewell dari kiteww *saje jadi annoying supaya takde orang rase nak nangis lepas baca post ni ..ala tapi gambar ain gemok takde.sebab ain sampai lambat masetu*











comel je smua ade double chin..haha.ok,till then,buh-byee! <3








A friend is one of the nicest things you can have, and one of the best things you can be.

Sunday, February 5, 2012

laser tag

salam maulidur rasul! :)

hai semua! last 2 weeks,13jan kitorang pegi main laser tag dekat i city, klang..serius last minit plan and ramai pulak tuh dapat datang...waa i'm soo happy..haaa..yang datang pada haritu antaranya zaf,kakfarah,hajor the organiser, mar, mona, nik, aten, me, wa and lehaa..plannye nak buat farewell party untuk leha dgn mona since diorang dah nak fly this coming february..maybe sebab tu jugak kot diorang menghadirkn diri..ecehwah..janjinye kul 4 dekat i city,tapi last last pukul 5.30 jugak baru semua orang ade -__-

ini lah gambar i city yang latest..dah banyak burung flamingo..haha..dulu dulu pegi dengan family takde punn..siap ada ferris wheel lagituu..haaa kellas kau jahh :D


jalan jalan cari mana tempat laser warzone ni..rupanye dekat area pokok krismes besar tuu..masa sampai tu ada 1 group tengah main..so, while waiting for our turn,kitorang pun pegi dudok la bersembang kat lounge yang ade kat sini..ade la jugak games diorang taruk taknak bagi orang bosan tunggu kot..hehe.tapi since kitorang pegi pun siang,so takdela ramai sangat orang..and takdela lama sangat pun tunggu.wee~ :DD


then before masuk,ade briefing session..dia terangkan la semua rules and regulation of the games..siap demo lagi camana nak pegang gun tu..masa ni semua dah teruja habiss tak sabar nak main..nasib baik la jugak cik faten kita bawak fon masuk..dapatla amik gambar before main..sebab barang barang  yang lain kita dah simpan dalam loker 2 ringgit :p

situation dalam briefing room tuh.cuak kott gelap2 ni..adrenaline rush giteww :p
(upper right)blue team:kakfarah,mona,wa,zaf,mar
(lower right)green team:leha,hajor,aten,me and nikky

kitorang beli 2 game sebab mula mula tu ingat 1 game je tak cukup sebab 10minit je kan..so tamaklaa beli dua game terus..sekali,lepas main 1st game tu semua naik semput dah..haha..sebab penat main kejar kejar dalam tuh..seriously best gilaaa!

kita ada 6 point yang boleh tembak..and kalau tembak kat belakang tu dapat paling tinggi markah dia..once kita dah kena tembak,mula2 baju LED tu akan vibrate and jadi warna putih..kita akan 'mati' 4 saat..means gun kita tu tak boleh shoot orang..macam freeze lahh..haa..dah habis 4 saat baru boleh tembak tembak balik..cool habis.kui3..

ni lah score board kedua dua game kitorang..yang aku ingat,mar adelah hawk..and aku,cobra..orang yang accuracy tinggi tu selalunya yang kerap main game la ni..haha..memang mar sangattt~anyway,the blue team menang dua dua game.eleh,tu pun sbb ade gamers dua orang dalam team tu..boringg~ ;p

lepas dah cool down berpeluh semua semua tu,kitorang tumpang solat and tengok ombak rindu dekat rumah kakfarah jap before kitorang pegi makan dekat murni taipan,subang..

all in all,memang bestlah gathering kalini.sebab aku baru habis exam and aku pun dah lama tak jumpa cik kak-cik kak yang dah bekerja ni kann..hehe..hope that kita akan forever macam ni lah.walau busy macam mana pun, at least sebulan sekali ke dapat jumpa and bagitau updates masing masing pun cukup laa..(except mona ngan leha laa..pasni update kne thru skype la pulak kann..hehehe) :))

next time boleh pegi lagi niii :D
p/s: cuti dah nak habis baru terkial kial nak update ape yang di buat sepanjang cuti ni kan..huhu..baru nak menghargai internet 24/7 yang ado kt rumah  -__-

ikea

salam.
kalini nak cerita pasal our first outing..huhu patutnya before cita pasal istana bambu,kena la cite pasal ni dulu.tapi ape kan daya..ade kesilapan teknikal.haha..sebenarnye a few days lepas final presentation tu, madam suruh kitorang organize makan-makan..untuk gather sekali dengan budak second year m.urp..memula plan nak gi umbai melaka tuhh..tapi madam cakap jauh sangat la pulakk.and dia busy takleh kuar lelama..aiyoo..baru nak merasa sebab bro sharum tak habis habis dok promote cakap sedap gila makan kat situ..


so,of we go to IKEA..tapi senior second year pun xdapat join sebab diorang ade exam paper the next day.huhu..so kitorang2 jela yang pegi ni..untung la jugak sebenarnye bila kita satu batch x ramai sangat..madam nak jumpa pun santai2 je..sambil makan-makan kat mane mane sebab senang nak gerak..hehehe..


so ni la my classmate.from left,kak mai, bro sharum, bro hashim..hashim ni sebenarnye lecturer kott kat negara dia..yet he's veryyyy humble..dia banyak share knowledge and experience sebab dia practising urban planner kt negara dia...though negara dia x maju lagi and dia pun tak tahu nak guna all these computer thingy,he is willing to learn..itu yang buat kitorang senang dgn dia..plus,dia pun quite pious..every single time dia mesti sebut alhamdullilah,subhanallah,masyaallah..sejuk je hati dengor ;D




ok, yang botak itew,namenye ako mustafa..nama retis sangatt..hehe..another foreigner classmate from iraq.he's very helpful too..sebab dia background architecture engineering..so dia tahu guna softwares like sketchup and photoshop..so, senang sikit kerja kerja kitorang masa final haritu :))


one thing abt hashim and ako, diorang suka sangattt buat kerja kat studio.even weekend pun datang studio..then tanya la kenapa kann..pastu diorang cakap kat negara diorang takde facilities macam ni.so diorang sangat2 appreciate apa yang UIA sediakan..sebab tu diorang sanggup datang buat kerja kat sini walaupun takde kelas..and kat negara diorang tak bleh kua sesuka hati..terrorist ada je kat mana mana..so its better kalau diorang stay kat rumah je..huaa..rase sedih jap masa dengar ako cite tu..orang luar punya laa appreciate facilities UIA..tapi kita ni,dok buat kerja kat bilik je pulakk..


and ini lah dia pak hitam yang selalu membawa kepada masalah masalah dalam group kitorang.gajikoh nama dia -__- hobi dia agaknye nak annoy everyone...haritu before exam starts, masa tengah tengok notes for the last time..then suddenly dia grab notes tu bawak lari..i was like 'what the...' erghhh..annoying betul..time critical camtu dia boleh nak 'bergurau' lagii..lepas tu dia gi kacau aten pulak..dia amik phone aten and threaten nak baling kalau aten tak bagi notes yg tengah di baca tu..u see how annoying he is..perlu ke nak kacau begituuu?? dah tu kacau kakmai pulak..haha..yang ni tak tahan..dia bawak lari notes kakmai,pastu kakmai kejor ngan penumbuk.hahaha.cuak mamat tuh terus bagi..


nak begurau tak kena tempat.zzzzz~ pastu dia ckap kitorang ni tak cool sebab tak layan 'joke' dia.uh-huh? 0.o


masa pegi site analysis,orang amik gamba site,dia pegi kacau orang yang ade camera suruh amik gambar dia.contohnye mcm kt bawah ni la..orang amik gmbar ramai-ramai..dia suh amik gambar dia sorang2..eeek -__- pastu mesti suh upload kt facebook.pastu dah upload dia mesti tag semua kawan2 negara dia..pastu nanti kitorang ni dapatla a few friend request dari puak2 dia.adoiii..sakitnye jiwa bila ade orang camni -___-


the other classmate cakap, sabar jelah..dia budak budak lagii..i was like..budak budak apenyaa..dia dah 25 kot!aku yang 21 pun takdela childish macam ittew!huhuhu.. >_<




ok ter-emo lak cerita pasal dia.huhu -__- ok then..lepas makan2 and bincang2 pasal our coming Bandung conference *wouhuu sounds serious kan* haha..kitorang pun balik la and take this picture =)




wee,so thats all...saje je nak kenalkan my new classmate..yang lain lain tu dah kenal kan?so takyah cite la kan :p

Saturday, February 4, 2012

february's pick

looks like cuti ni kita dok marathon tgk citer tentang dhia online..so lagu lagu dia dah lekat kat kepala.ahaha..sorry la almost semua lagu dari seberang..my favourite..always :P







this song is cute



perempuan dalam ni indonesian singer named asmirandah.dia cantik sangatt =')


salam <3

Thursday, February 2, 2012

istana bambu

salam. so this is the second makan-makan with my classmate.actually banyak je kita gi makan sama-sama.angkut sekali semua 5orang..me-aten-kakmai-sharum-ako....hashim selalu puasa..so dia x join..and si gajiko tu pulak selalu menghilang..haha..tapi untungla jugak dia menghilang.kalau tak,dah kena bawak dua kereta sebab dah 6 orang..haha..so ini second official outing with them sebab our academic advisor pun ikot sekali..madam Z.hehe :)) 

i dont knowla..tapi dia sangatttt baik..u know the type yang kita rasa dia sangat amik berat kat kita.every week pun dia mesti tanya 'nadia,hows m.urp?is everything ok?' and kalau ade pape bother kite,mesti dia try solve kann..tulah yang buat rasa best sangatt..tapi sayangnyaaa,next sem dia dah x jadi academic advisor m.urp dahh..sebab dia dapat satu pangkat lain..aaa..and yg akan ganti dia tu..umm..kenot say it here..haha..tengok je lah sem depan.tapi to be frank,i'm quite dissapointed...AA(academic advisor) selalunya kenalah orang yang senang di bawak berbincang..regarding our studies sume tu..tapi..this newly appointed AA..aigoo..huhu..lets just wait and see what happen lah..

so our beloved madam ni bawaklah kitorang pegi istana bambu a week before the final examination starts.dia saja bawak tempat ni sebab dia macam ade ciri ciri culture malaysia skett.construction suma pakai buluh..natural giteww..nak tunjuk kt our international friends here katenye.hehehe..

tapii before this selalu je baca review pasal tempat ni.semua cam tak berapa ok sangat.maybe sebab diorang pegi malam kot..biaselaa..malam kan ramai orang..service lambat and harga makanan ala carte dia pun mahal (malam takde buffet)..thats why orang complaint...huhu..tapi nasib baik yang kite pegi ni okay =D
so kitorang try lunch buffet kat sini..it was rm9.90 je kottt!dah la semua sedapp..ade asam pedas ikan pari,gulai daging salai,ayam goreng,ikan bercili,sup ayam,ulam2..nyam2.memang tak boleh lupa asam pedas diaa..kehkehkeh..anywayy walaupun tak banyak jenis sangat macam buffet hotel..tapii seriously ok la tuu dgn harga dia..pastu ade jugak tembikai,bubur kacang and air sirap.hehe..makan-makan-makan sambil bincang pasal semester depan sampailahhh pukul 4petang..then balik..wee madam belanje..*betambah2 la hepinyerr ^_^


so now lets jalan-jalan around this area.heheh ..yang ni entrance dia..welcoming gitteww..lalu jambatan bawah dia ade air and ikan-ikan..



pastu jalan depan sikit ada tempat menanam padi pulak..ni dia tengah baru nak tanam padi baru..madam Z datang sini survey 2 weeks before,dia baru tuai padi tu..haha.comell pls idea tanam padi ni..


ini pulak interior dia..kira macam main hall..ade je pondok2 kecik kat sekeliling untuk orang yang nak buat birthday celebration ke...private family event ke..tapi tak amik gambar la pulak sebab mase tu dah hujan..so korang google sendiri sajorhh..tapi,cane2 pun, tgk pun memang dah rasa bestlahh..cozyyy gituu


le me and ze classmates *haha,menyampah tak pakai ayat 9gag*


 
okay,thats all!hah istana bambu cepat bayor komisen..penat dah promote ni haa.hahaha =D

Wednesday, February 1, 2012

wordless wednesday #7 (my blog reader)



i know this might not be accurate..tapii razi,ko google nama sendiri ke?hahaha