Saturday, November 8, 2008

ini lah masalah aku

Alhamdullillah dh abes exam.lama nye x update blog.sori yeah sume.agk bizi di sini dan aku xde laptop plak.so mls r nak g lab comp spnjg mase kann..

Exam buleh kate so-so lah.aku xtawu lah..baru aku tawu,susa nye lah degree nye program compared to cfs dlu.ni br 1st sem, 1st yr..aku dh tercungap2 cmni..cmne laa aku nk face lg 5 thn?huk3 L

Mulanye hilang lah jgn serabut2 kat kepale ni bile piker exam dh over..tp tibe2 dtg lak satu masalah..

Some of u dh tawu psl ni coz I dh cte time mkn kt café aritu

I don’t think bnde ni big deal pn

Ari jumaat lps aku ade exam history of architecture.okay phm2 lah kalo dh HISTORY tu..byk laa fakta yg nak kne hafal kann..i need to focus kalo hafal sume2 tu and I’m the type yg kne ade surrounding yg senyap utk dpt full concerntration.nak jd crite,mlm tu,my rumet,cik biskut meri *bukan nama sebenar,bawak geng2 bdk2 law die tu dtg bilik..


ok..ms bdk2 tu dtg..aku dh pk ni mcm akn jd nitemare je nnt..for sure aku x dpt blaja nii..

And..jeng3,turn out ape yg aku pk tu jd btol..grp of 4-5 law ppl bertempek kt compartment die.KONONnye nak buat study group..kononnye lah kannn :/

Dh kata bdk LAW..mulut diorg tu sume jenis yg x nk kalah dlm berlawan ckp.phm x?i mean,dierg sume ni rasenye dh tertelan mic kot ms kecik2 dlu..tu sore kuat yg amat tu bile ckp. (ok,I’m bein prejudice bile ckp bdk law je mulut bising.i know)..maka aku ni pn suda agk terganggu emosi nk blaja..aku mule mengekspreskan ape yg aku x puas ati ni dgn kua bilik dgn menghempas pintu(sumthng yg aku xpnh bt kt blk cz aku rs cm kurg hajar kalo bt cmtu)

Lg dua org rumet aku (selaen cik meri)ni dh pasan dh aku bad mud.diorg pn dh snyp.yg sorg ni je x reti2 bhs lg.


Aku xleh marah org.nnt aku sndri yg nngs.(yup,dat’s me.dr skolah lagi xleh ubah prangai marah-lalu-ternanges ni)

lgpn aku exam esknye..xnak lah cr psl.so,aku beralah dgn pg blaja kt tangga.yes,pathetic kan blaja kt TANGGA?

.bygkn kol 12,tgh2 mlm cmtu..angin lak mmg sejuk mncengkam tulang.kol 1 aku dh x thn sejuk,aku msk bilik.oh cik meri and the gang still x berubah pn.makin menggila dgn kwn2 dia bergelak sakan smbil bersuka ria parti megi(aku xphm dgn diorg ni.mknn ruji diorg megi tau.bkn nasi)..aku yg tensen ni pn mngadu la kt kaknad,satu-satu nye org yg aku rpt dlm blk tu.kaknad yg baek ati ni tepon kwn dia,ckp blh x aku tmpg blk dia utk blaja.n her fren said yes.so aku g la bilik kwn die.blok sama cume wing seblah je.kt blk kwn kaknad tu,br laa aku dpt blaja dgn khusyuknye.kol 230 pg,aku pn blk la blk cz xnkla tdo lwt sgt.takut sat g esk ngantuk lak tym exam.blk kol 230,keadaan yg sama mcm aku ckp td.

tp aku biakan.

aku cuba jgk tdo.

xboleh.pusing kanan.pusing kiri.

brp puluh kali pn aku xtau.tgk jam..dh kol 3.

aku fed-up.aku ckp ‘SHHHH…’ and suddenly doerg sme snyp jap.(note:KEJAP je) then,dgn tergelak ngan nada mengajuk2,dierg ckp sori..

ah xpedulik lah asalkan diorg phm yg aku nk tdo.but as I said,kan kejap je diorg snyp..3 min pastu diorg menggila balik..haihh..aku xleh buat ape dh selaen doa je dpt tdo and tgk jam pkl bp..da last tym aku tgk jam,ms tu nk kt 330..hurm..bengang2..

Then pg tu bgn subuh quite awl utk study.

and surprisingly,cik meri ngan sorg lagi mmber nye x tdo lg.


ape die buat pagi2 cmtu?die sebuk dok kritik lagu br Britney.gila btl pmpn ni.pg la tdo dr ko do ngutuk suare Britney tu.at least Britney tu famous jgk walapon suare die korg kata x sdp.korg tu,famous ke?

aiyaa…tp tu aku x kesah sgt cz 2makhluk je yg hidup lg..yg len dh tdo kot..tu yg snyp sket..


pastu smp waktu,aku g exam..and abes exam blk bilik around 1 kot smp..aku trase nak revenge.ngeh3..tp xde gune nye pn.minah tu tgh tdo.hah elok sgt ah tu anak dara tdo smp da msk zohor.(kalo diorg stay up mlm td tu buat bnd berfaedah,xpe lah jgk..xde la aku marah sgt..ni dok gossip2,parti megi,melalak2..sp x bgg?)


then,aku pn kms2 brg nk balik umah..aku plan nak sound minah biskut meri tu b4 aku blk(tbe2 br dpt strength nk marah psl smlm.myb sbb dh x tension nk exam)..tp tggu smp kol 4,die still tdo..so aku pn blk je laa..


b4 blk,aku pn tgglkn note.cmni la lbh kurg note tu “kite blk dlu yea.bc buku elok2 tau.just nk tgor sikit,laen kali pls hv sum respect kt org yg ade exam esk tu..hehe..tu je..bye2 sume.hepi holiday.tata.slm”


And..aku pn blk dgn suke htinye menumpang kereta martape.pas smp je uma,dlm kol 5 cmtu,aku dpt msg dr die(rumet yg berwatak antagonis dl crite ni)

die marah2 n maki aku.she even use aku-ko instead of kite- awk yg sll di gunakan dlm percakapan biase kitorg.aku dh sedih dh.ksr sgt ke aku tegor tu?


so I texted kaknad,tny pndpt dia..ksr sgt ke bhs kite tu akak?kaknad kata ok je..myb dia marah tu sbb ape yg nadia ckp tu btol2 kne tepat kt die.(btol jgk pe kaknad ckp tu)


nk btolkn keadaan,aku pn bls la blk.ayt yg x ksr I think coz I wrote what my mak asked to.(oh yea,I did told abt this to my parent coz I’ve nvr had a great conflict like this.so,I was kinda tension sgt..tu yg cter kt dierg..siap nanges2 lagi ms cte tu.ah,u guys tahu kan cmne sensitipnye manusia bername nadia nasir ni.huk3 L)so,die x bls msg aku.aku igt evrithing dh cool down la kan..


The next day,(pagi ni la kan) aku bkk fs,sj je laa nk tgk kot2 ade la die nk ckp sori thru comment ke ape ke kan..aku bkk page die,and bnde ni die tulis kt shout die “aku dh anggap ko mcm sampah! sape cr psl ngan aku,dia la trase”

Durh,obviously it’s me kan?aku x bodoh la.


Kurang haja kan ayt dia?so,aku xtau nk bt ape dh.i guess dia nk berperang kot.tp mls r nk lyn.aku tahu die bgg sbb,

1.aku YANG tego kesalahan yg die buat tu.knp aku di katekan x layak utk tego die?


(a)aku muda dr die.aku 90.dia 88.yeah I know dat feeling bile sumwan yg lagi muda dr kamu yg tgo kslhn kamu.mesti bgg kan?but I hv to.sbb even kaknad pn x brani tgo.kaknad kata die tu sure akn tarik muke.oh..so kalo org tu sll tarik muke,kite xleh tgo slh die la?kalo cmtu smp bile2 pn laa die dok bt prangai.bsr kpale..


(b)aku ahli baru bilik tu. aku pndh from sumayyah and dpt msk blk tu.and diorg 3 mmg dh bonding plak since sem lps.so ,sbg ahli baru,aku KONON nye ptt respek diorg sbb diorg senior dlm bilik tu..sbb tula kot.KOT..


2.aku jrg tegor die kt bilik.so dia rs dia ni cm tunggul.(die yg rasa cmtu..aku x kata apa pn tau)so,she thot dat slame ni aku xpnah pk prasaan die,so y shld she care abt what I feel.(okay,cmner aku nak lyn die sll kalo tym pagi aku ade kt bilik,die mest tgh tdo.mlm tym die berjaga,aku lak mest xde kt blk,g studio bt project..and d person yg I alwes tegor kt bilik tu pn cume kaknad je.tu pn sbb aku nk pnjm iron die and die nk pnjm kettle aku,huhu)


hadoi ay,skng ni aku xtahu la ape nak buat.kalo korg mesti korg tension gak an?

next wik nak g gmbak blk kot dgn ayah aku.try nk urus kan psl nak tukar bilik.harap2 bejaya ah.aku xleh r thn situasi cmni.. ddk dgn org cmtu..huhu..sekian saja lah cherita drama murahan aku kali ni.aku tawu cherita ni x bes pn.sp soh korg bc smp abes mslh aku ni.huhu :(( ok,tata,slm!

16 comments :

chef hasyimah said...

h a h a
drama swasta sbnr~
hidup ni x susah sbnr-nya
yg buat susah ialah
perangai + ragam manusia di sekeliling kita, tu je
kpd cik donad
di-harap bersabar
and klu kesabaran anda dah habis
ko sound je balik
org mcm tu kena bagi sejibik
biar dia rasa
h a h a
itu pendapat aq-lah
tak yah pikir-lah
psl minah ceri merie tu
lg pun bnyk masa ko habis-kan kat luar
bukan kat bilik kan?
klu ssh sngt wujud-kan je rules baru untok bilik ko
tampal besar2 kat pintu
xleh buat parti and etc....
majority wins kan?
klu ko n kaknad vote
ceri merie kalah
h a h a h a
relax ye cik donad
ma'at taufiq!

n a d i a 's said...

hak3
comel je ade rules bilik
soo like zaman hostel kt sbp dulu2..
nway,insyaALLAH..
i'm still thinkng ni ape yg ptt bt
hehe.tq 4 ur advice chef!

kam said...

pity u nadia.kenapa x try mintak blik ng dak archi gak?ija ng aina satu bilik 2 org waktu frst2 pindah.
mmg tak ptt la dorg bt camtu
i knw how tt feel
mmg made ppl irritating
and perangai awak yang menangis after marah org tu same la cam kite.hehe
then,yg pasal bgn tido tgh hari tu,
kite pn same kangkadang.malunya.

kak dee said...

bdk 90's mmg suke nngs kot eh =.=
kite dh try mntk dh
ngan aten section awk tu ngan fara ayuni
tp x dpt
akk kt mahalah tu kate sbb kte 1st yr,jgn nk mntk2 itu ini
huhu..sdeh kann?
erm,kite pn pnh je bgn tgari buta
tp tu sbb stay up bt projects
hurm..tah la..kdg2 tu xleh nk bt ape
kalo dh bnci kt org tu..

azie said...

nad marah owh??!..
woaahh..
x sangka nyer..
hehehe...
abeslah reputasi ayu mu nad..
hahaha..
pape pown..
sy sokong kamoo 360 darjah..
org2 cam2 mmg kne sound cket..
len kali nad gtaw jarh kitowunk..
m n martape akan sedia mnyerang bsama kamoo..
hehehe...
nwy..
tuka laa asma..
dekat cket ngan kitowunk..
= )

hajar DK said...

haha..nad..
giler ar marah sambil menulis..
huhu.. better hg tuka bilik..
kang sem depan bdk tu jampi hg baru taw.. kui3..
neway.. tak sabar nak jadi warga hafsa pulak..
hg jgn pindah mahallah len plak dah ar...
huhu...

chef hasyimah said...

no biggy-lah
it's the least i can do :)
selamat maju jaya!
cik donad boleh!

kak dee said...

rilex laa.kite pn manusiaa jgk.mesti ade perasaan marah
bezanya,kite tunjuk ato tak je.kan?
erm,x tuka mahalah kot.myb just tuka bilik..
heh..kite ade tggl fud kt loker..adoi ay
blk ni xleh mkn dh laa
mak pn psn jgn mkn
tkt2 minah tu dh jampii
hahaha..TAKOT i!

chef hasyimah said...

ehh nad
farah ayuni tu mmbr aq-lah
h a h a
ding-dong!

kam said...

sampai hatinya org ofis tu wat camtu.hmm,org ofis mmg la.slalu macam gitu.so,try da mintak tkr?

paan said...

pergh.sggoh penyabar nad nasir neyh.kalau aku kmpem da beguling atas lantai.hahaha.btw, aku pnah jadi benda yg sama kt cenfos dulu.tp rumet aku tu nsb baik takot ngn aku.[btw die tue dpd aku gak]bile aku sound je "toot, bley diam sket x aku nk tdo!"die amat mndengar kata.hahah.kat sumayyah dulu pulak.jiran seblah.pkul 3 pagi je mengsetan.aku ketuk divider kayu tu n jerit "diam ah, org nk tdo!xreti nk respek ke!"tp yg tu mmg spesies xreti diam.diam 3mins n then bsg blk.aku ulg bnda yg sama smpai aku tdo.nsb baik pndh asma' xde pape cmtu dh.aku dh la kuat gado tnpa mengira status kau senior ke super senior ke.pedulik hapa aku.aku respek gle kt kau nad.kau mmg SABAR

kak dee said...

chef:woh2!gile connected! ;D

kam:belom,tggu lah bile kite nak g sn,kite mntk

paan:mekasih pujian tu.hek3x.kdg2 je sbr

faragadisbiasa said...

waaa..ramai tol yg mmberi maklum balas.huhu.alaaa.dak2 law mmg camtuh.spesis xreti bhse+gedik xtentu pasal+cakap xmo kalah+mcm2lah lagi sifat mazmumah dorg.haha.amik kaw.kebencian terhadap dak law yg menebal.klu aku jdik kaw aku da maskintape jek mulot dorg tuh,xpon stapler.bising sgt.aku pon bising gak.tp berpada2 arh.seb bek aku xknal die.huhu.kaw mntak je tukar bilik.klu akak office tuh byk singeh kaw tinggalkan notes kat die lak.kah3!XD

Nelza Rahim said...

jahat gila..
siapa cik meri tu..
hehe (:

kak dee said...

yeaye,rnainye nak backup i! :p

hak3,fara td kte dh g gmbk and akk tu kata next end sem br blh tuka bilik.. unless kite ade surat skt.. br blh tuka awl sem..

haihh..akk ni bkl mndpt note lah nmpknye..haha :p

nelza:cik meri tu bdk law.kalo ckp nama pn korg xkn knl :)

thnx kengkawan ats commnt2 ni.syg korg! :))

O_Y_O said...

hmm..err.xtaw la nk komen pe.
still tpegun ngan 'drama' td.
plot..klimaks cte.pemilihan watak..
dgrap ngan bek skali!..;P
huhu.kiddin tho~
cdngan ak..
pindah je blek!
pg m@#$%^& same bdak2 yg xmature lngsung ngan umo.OoOpss~
tgh nk mbela watak utama nie.heh~
ego kuat btol..bjet tue 2thn,apela sgt..stakat korg ble bjalan dlu je pon..
seb laa watak utama die pnyabar.
bgs2..:)
xpe nad..smoga tuhan beri kesedaran sket cik merie n da gang tue.
dunia nie bkn bsa mane pon..
who knows,die kena blk ke nnt.(yeah!;D)
biar je mase kn tentukan..
k?be cool..
jgn tuang minyak kt api yg tgh meyala..biarkan ia padam sniri.
cheers~