Friday, November 21, 2008

my besties :))

Cuti ni agak xde aktiviti yg di buat..so saya agk kekurangan idea nak tulis ape.. Aritu saje je tgk balik2 gmba2 lame.time kat skolah seafield dulu..tibe2 dpt idea nak tulis psl kisah2 lampau saye.eh eh,bukan terlampau yg kontreversi tu yea.saye ni org biase2 je..xde la hot2 pn citer..hehe..tp ngengade nak gak cite..so,sbg permulaan,saye nak cite pasal bestfren zaman skolah saya :)

  • bestfren kategori sekolah rendah:safiyyah azizan
note:safiyyah adlh yg bermuka comel memakai tudung pink(gmbr ats) &tudung biru(gmbr bwh)

mule same kls dgn die mase dajah 2..
rehat same2,maen tiang2 same2,sume same2 mmbuatkan kami semakin rapat
dan declare utk jadik bestfren. (apekah?nak jd bestfren pn kna declare ke?) =.='
haha..den mula lah sesi pergi ke rumah dia utk mmbuat homework bersama.
atau dlm erti kata laen,study group.gile smgt ah kan?djh 5 dh bt stdy grp.
tp sllnye kami mnyelam smbil minum air.ngeh3.blaja jap,den maen game.
ye,saye g umah die utk maen game ngan maen piano.mase tu die ade playstation.
saya kagum sgt2.itu attraction utama utk dtg ke rumahnya safiyyah di usj 6 itu :)

em,dan keadaan ini perlu di slang seli.saya pna ckp,x aci kalo saya sorg je yg asek kne jln kaki dtg usj 6.
so,die pn dtg lah jgk kt uma saya.aktvt sama je.tapii,game yg berbeza.die dtg umah saye utk maen lego,ank patung dan polly pocket(mende yg die takde kt uma tp saya ada.haha)

ms form 1,dia bejaya msk boarding school.saya tertggl di subang jaya lagi..
makanya,kami sudah agk renggang sbb agk susa utk kami sll cntact2.(ini zaman x maen hp lg)
lgpn bile cntact,tatau nak ckp ape sbb dunia dia berbeza.
dia skola asrama penuh.saya?hny skolah harian biasa.
tapii,bila naek f4,masa saya dpt twrn msk sbpi gombak,saya trus gtau dia
so,ktrg sll la cntact kot mail sbp..time tu baru laa byk gilaaa bnd nak cite
so,kami rpt blk..tp x serapat zaman kecil2 dulu :(
sekarang.safiyyah blaja di uitm penang.amk engneerng.mmg cita2 nya pun.
smoga bejaya yea :)


next,
  • bestfren lelaki kategori sekolah menengah:khairul azwar
saya rasa saya ada mslh utk rpt dgn bdk llaki.xtahu juga knp.adekah kerana terlalu choosy?haha.ntah la kan..

tapi masa form 3 saya dh boleh rpt dgn bdk laki anddd..saya juga ade sorg bestfriend laki.

name die khairul azwar.tggl kat usj 6 jgk.tahap rpt ni smp org igt ktorg kapel tau..kui3.tapi xde la smp tahap tu pun..

saye sng memanggilnya kairol brbndg org laen yg pggl die azwar.(cehwah,nak laen drpd yg laen je..)

Kairol ni sorg yg kelaka dan hepi go lucky lah kan..suka usik2 org..die suke bercerita.cerita smgt2 lak tuu..suke btl aku dgr cte2 dr dia..ha, die pnah bercita2 nak jadi askar.tapi saye sure parents dia xkan bg.parents die 2-2 dokter kot..so,saye diam jelah kalo die cite psl cita2 dia ni..

Org ramai jeles saya rpt dgn dia sbb die ni agk hot di skola :p saya lak xtau la knp die pn nk rpt dgn saya.saya ni x la hot pn.cehwah,ade la tuu kot kan? :p *tah pape*

evriday dia tman saya bertugas mase rehat (saya seorg pengawas masa tu).

saya sll kne jg tangga bilik guru spy bdk2 x naek ats time rehat(haha..tak paham btl nape skolah x nak bg bdk2 naek atas ms rehat.cm kelaka je)

kairol bukan stakat teman,die mesti belikan saye coklat Cadbury..atopun mentos.. atopun gula2 vita c..

hari2 ayat die same je bila nak offer bnd2 tu..

Kairol:arini saya beli mentos,nak x?

Nadia:nak2 :)

Kairol:saya nak makan kat sini buleh?

Nadia:buleh2

*kalau jwpn saya xnak,dia mesti offer/paksa jgk smp saya akn kata nak.huhu =.=

Lalu nnt die pn bkk la packet hot dog yg die beli dr ko op.makan2 sambil borak.teman saya bertugas.yelah.kalo dok jaga kat tgga sorg2 tu boring aa gak..

Di sbb kan dia sll dtg ke umah saya,jd parents saya pn dh knl die :)

.sembang punya sembang,turn out yg bpk kairol tu same unibesiti dgn bpk saya dlu.

wah2,mmg syok la kan.xsangke lak

Masa awal form 4 mmglah sgt best sbb dpt sekelas dgn dia.ktorg dpt kls 4CEKAP.hehe..so evri where pn ktorg g same2.bak kate org jeles2,'kembar'.duduk pn sebelah2 gitu..kui3

Tapi hbgn rpt ni berakhir mase saye dpt twrn g sbpi Gombak.igt lg dia pnah kata ‘ xyah la pg..blaja kt seafield pn boleh pndai..’

huk3..tp nak buat cmne,saya xleh la hampakan parents saya kan..agk sedih time tu bile nak tgglkan die.eh,bkan die je..tgglkan sume yg kt subang jaya ni.huhu..

kairol psn b4 saya pndh skola..kalau dh smp skola baru nnt jgn lupe call dia

So,di sbb kan itu lah ,masa awal2 msk integomb (sbpi Gombak)..stp petang(masa riadah or before prep ptg)saya akn tipon dia.

bygkan,kad telefon yg rm10 tu boleh abes dl ms 2 hari.kopak2..lame2 saye tepakse mngurangkan bilangan kali menalipon kairol.dr stp hari ke selang sehari smp la ke selang seminggu utk mengurangkan kos pebelanjaan..di situ lah kami mule lost contact sikit.

Tapi ape2 pn,kairol ttp bestfriend saya smp skrg.dia skrg blaja kt uitm shah alam,engineering.skrg pn rpt jgk.tp dh x serapat dlu ah.agk jggl dh rsnye nak berbual lame2 kt tepon skng.die dh ade tmn special.jadi,saya agk di nombor dua kan.huhu.takpe.sume org ade hak peribadi msg2 kan?


Align Leftkairol yg berbaju putih itu.
candid.masa baru abes lab bio.awal2 form 4

and lastly,
  • bestfriend perempuan kategori sekolah menengah:farah eliza zaizakrani(susa wo nak igt name bpk die!)
nak jd cite,saya dh same skolah dgn die sjk dajah 5 lg..tp bile form 2 br rpt dgn dia
saya susa nak rpt ngan org kut =.='
ape yg mnyebabkn ktorg rpt?
boleh kata lebih kurg sama la dgn faktor2 di ats.sll g umah each other.blaja same2.rehat same2..
ouhh..yg nii baru btol2 'kembar' sebab....muka kami hampir seiras..(x caye leh tgk gmba di bwh)
di sebabkan kami sll grk togede2,maka cikgu2 sll confius
saya di pggl farah,farah di pggl nadia.
yg bleh bezakan kami cume warna kulit dan jenis spek aje
hah.tp xdenye org begitu teliti kt ktorg smp cmtu..tu yg dierg dok slp2 sebut tuu.heeshh =.=

aaa,rasa cm kelakanye gmba ni!
(note:farah adlh yg plg knn skali)

since dia ni sulung dr 4 adik bradik,so,dia mmg suka mengarah.haha.kira saye ni mangsa la jgk kan.cm robot di buatnya.tp dia bukan mngarah apa pn..mengarah spy mkn lebih laju jer..kalo lbh dr 10 min,die kate die nak tgglkan saye.haha..kabut2 laa saye mkn cpt2 sbb tanak kne tggl
dia ni sgt menci org gedik.saye pn cmtu.tp x la se extreme die.haihh..xdpt nak gmbarkan.. :/
ha..lagi 1,farah ni jenis yg x suka bzr mase.so instead of jln cm itik pulang ptg,dia mest drag saye utk jln cm f1.hadoi..sume ni sbb dia x ske jln slow2 cmtu.dia kate cm org gedik.haha.mcm2 lah ;D

again,ms form 4 hbgn rpt ktorg mula berakhir.cehwah ayat.b4 saye chow dr seafield,dia buatkan farewell party and bg la brg2 yg dia syg sgt2 tuk aku bwk g integomb nnt.huk3. *terharu*

skng farah blaja kt uk,amek engineering jugak.(adoi,knp mesti suma besties2 saya ni amek engineering eh?x phm di situ :(

oh ya,at 1st dia msk uia jgk.ktorg hepi gilaaa
1st day masuk tu,since saya x brp nak bersembang lagi dgn rumet2 baru(bella,mar,ckin) so, saye ajk dia dtg utk besembang2..lame2 die pn bonding dgn rumet2 saye..mase elok2 nak bonding2 tuu,tibe dia dpt twrn unibesiti nottingham,kampus sg besi..pastu tah cane tah..tibe dpt unibesiti of manchester.mmg rezki dia lah agknya.saye tumpang hepi je :)

erm,mgkn ada yg akn pelik melihat gmbar2 saya di ats.jgn risau.itu hanya lah gmbr2 lama saya okay.
so agknye smp di sini jelah post saye kali ni
pnt la tulis.hehe
ade mase,saye upload lg gmba2 dierg ni sume.
yg x di cherita kn tu,jgn kck atii..esk masih ada..tungguuuu :)

p/s:weekend ni agk bz.sedara mara mahu bertandang ke rumah.mgkn tiada post.harap maklum :)
tata,salam!


9 comments :

aimanhalim said...

oihh gambar anda berbaju pengawas itu sangat skema. *nerd* *nerd* :P alamak mengapa saya berbahasa sebegini rupa? *terkena sindrom nadkah?* :P

faragadisbiasa said...

nad!!!!
baju orn kat gmba kairol azwar tuh suryana fatehah kan????
wahahhaha~
cane ley ade kat c2 lak?

chef hasyimah said...

wah cik nad kite
pengganas ye dulu :)
nant aq cite pasal bff aq plak
tungguuuuu~

kak dee said...

aimancat:kau mmg.sume pn nk terjangkit dr aku :p

faragadis biasa:ye,itu suryana.ini ms last day b4 saye pg sbpi gombak.sj ajk sume klasmet dtg :)

chef:hehe.okey :)

sakibakidaki said...

bagus gile rajin tulis pasal besties. sweet je baca :D

wobot.suke.bebel said...

hye...
link me....
roryzwidroswell.blogspot


well...ur fwen-saffiyah tuh sgt familiar....
erm pena skul kat gmbak or sumwhere kat bentong x???

=)

kak dee said...

yeah,dah link kan cik wobot :)

safiyah blaja kat uitm penang.same as urs :)
myb pnah terserempak kut?

saya dlu skola kat sbpi integrasi gombak.kata lah awk pnah terserempak saya jugak? :D

petra said...

rajin kemende... smnjak ak skola c2... x pna nmpak dye betugas....

kak dee c donut amat pemalas... ahahahahaha.... posing lebey....


ya betol2 org d atas.. amat skema beliau... ahahahaha.....


ak xtaw lak ko pngawas...

Anonymous said...

tgk pic mcm knal je member jo yg study kat uitm penang 2....ehmmmm