Saturday, December 20, 2008

mulakan hari-hari sem baru anda dgn ini

saya sungguh takde keje dgn mmbuka emoticon2 ni
dan mencipta sejenis bentuk senaman baru
Hanya amek masa 14 minit untuk buat
satu step,satu minit.be fair okayy :))
senaman ringan je ni..
ikut arahan ni betul2...


mula2 ni tarik nafas dalam2 ala taichi sikit...
sebagai intro dan warming up..


lepas tu,anda hayunkan tgn anda begini
tiru la sebijik macam ni...
untuk melonggarkan sikit urat2 di bahu dan leher..


lepas tu,dlm kiraan tiga,buat cmni
sambil berkata "haiyak!"


okay sekarang gerak kekanan kemudian ke kiri..


lps tu ulang balik gerakan di ats
tetapi dgn gerak ke kiri kemudian ke kanan pulak


next..
errrr...ikut je ler...
jangan terputus kepala sudah la..


lepas tu,
amk ape2 objek keras.dan sila ketuk kt dahi..
ni untuk hilang mengantuk di dlm kls history *cuma contoh*


dah tu buat gerakan tangan dan badan yg lemah lembut ni...
buat macam happy aje
walapun org akn pndg slack kat anda =.='


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masalah...
kalau mak kamu tny knp kamu begini,ckp saja hp dlm poket kamu tu vibrate terlalu kuat


langkah seterusnya,
buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..
ei,anda nak segar sepanjang hari tak ni?jadii,kene lah berkorban sikit rasa malu-malu itu walapun di pandang begitu oleh masyarakat


buat begini dan angkat tgn kanan anda
tujuan nya utk mengeluarkan segala bad luck dlm diri anda


pusingkan kepala 360 darjah
supaya anda tak lenguh lagi kepala bila mengadap buku atau slideshow dlm lecture hall lebih dari 2 jam...


note:sila berpasangan utk aksi ini.
tengok muka kat cermin
sambil goyang2
dan ckp,'lawa gak aku ni'
lps tu sila lempang diri sendri


last sekali
buat joget mcm ni...

hehe.amacam?
harap anda bertambah segar lepas ni
sebab..sem baru,azam baru!
jadi,kene laa smgt2 sebelum msk kelas :))

wii~okay,tu je..baibai semua.saya mgkn akn meninggalkan blog ini buat sementara waktu(melainkan ade masa terlebih).salam!

10 comments :

nabebe said...

hahahahaha!!!! XD
comel gile!!!
jom kite buat nad!
ko pown jgn lupe buat gak!!
hak3! XD

chef hasyimah said...

ehh nad!
serius aq segar bugar
lepas buat senaman ko nih!
terus x-leh tido
aiyak~

kak dee said...

aku dh fit.
xya buat sume2 ni :P

nabebe said...

kate tok sdar kan diri...
bukn nk fit kn dri..
hahaha...

petra said...

haha... ko kn asyik tdo dlm class hstry... mse brake kejp 2 ko wt la atas stage dpn 2.. hahahaha...

kak dee said...

mn buleh,malu la i :P
*blushing*

Moon said...

weh! best! best! inilah senaman terbaru alaf ini!

LisOtt said...

boleh kurus tak kalo bwt ni.mwahaha

kak dee said...

mun:hehe.senaman terbaru sem ini.bukan alaf ini.nantikan senaman versi baru next sem pula :)

lisot:x kot memandangkan pergerakan ringan je yg di lakukan.haha

Alymia Nelyza said...

suka post ni!! nak tergelak~

btw, suka baca blog kamu..