Sunday, May 16, 2010

bilik

duk kat aminah takdelah best sangat kalau kite rumet bukan dengan member.bukan nak kata rumet saya sekarnag ni xbest.cuma kita rasa awkward laa sebab diorang 3 dah rumet dari sem lepas2..so bila sy chip in,macam banyak bende tertinggal..

sy rindu bilik lama saya.dengan view bukak tingkap; ade pokok satu.sejuk je malam2.dhla kipas pun laju cm helikopter.balik dari kelas panas2,kejap je dah tersejat peluh..tapi kat aminah ni..sebab 1 compartment share dua org..soo kipas tu macam x berasa sangat.naseb baik dapat spot tepi tingkap.huuu.at least rasa la jgk sejuk sikit2.

kat bilik lama dulu, ajaa selalu takotkan dengan cakap pokok tu malam2 ade hantu bergayut.eleh,macam la aku nak caye cakap hang.hang ckp cemtu sebab jeles view bilik hang xda pokok kan?ngeh2..er,tapi mmg kalao malam memang tanak pandang pun pokok tu,sebab terbayang2 je ape ajaa cakap.heesshh -.-' huhuh~


yang x berapa best lagi pasal bilik sekarang is; view tingkap:cafe aminah.memang xde privacy sangat la kan.nak angkat langsir pun x buleh sbb kang habis 1 cafe nampak ape kitorang dalam bilik ni wat.dah la tingkat 2 je.mmg eye view la jgk kiranya~

ha, dah kata seblah je cafe,so tetiap malam mesti kena layan je dengar abang2 cafe dok panggil 'kuewtiaw kungfu siap..nasi goreng ayam siap..'semua macam jenislah..dahla ckp pkai microfone.erghh~

disebabkan faktor tak bleh bukak langsir ngan kipas berkelajuan no 1(walhal dah number 5) jugaklah, maka, setiap malam akan rasa susah nak tido.pusing kanan kiri banyak kali pastu baru tido.itu pun tertidoo..dengan berpeluh2 cm orang bersukan.serius x best T.T

secondly,susunan bilik die cam susah nak faham untuk org yang buat kali pertama sampai sini.cam tingkat 1 dan 5 ade 4bilik jer.1.1,1.2 kat wing lain,1.3, 1.4 kat wing lagi satu..u ntuk tingkat lain plak(2,3,4)ade 8 bilik.2.1-2.4 kat wing 1 ni..2.5-2.8 kat wing lagi satu..sume ni untuk 1 blok.aaahhh..komfius nyer nak citer...masa baru2 register tu,dapat bilik 4.7..lepastu naik la ngan berkati2 beg tu.skali smpai atas baru tau 1 tingkat ade 4 bilik je.ingatkan connected wing tu dgn wing lagi satu..kan dah terpakse turun balik dengan beg2 yg dah di angkat tuu..tetibe nak jadi citer,aku kena tukar blik lak..masuk 2.5..so jalan punya jalan,jumpa la.tu pun sesat gak banyak kali.sebabnya kat sini banyak sangat tangga.confuse nak turun mana satu kot >.<

satu lagi xsuke ialah pasal kunci bilik.kalau dulu senang je,nak kua.tekan bende kat tengah tombol pintu tu dah kunci.senang ngan cepat. tak macam sekarang. kena pusing dua kali baru boleh kunci.lambat dowhh..dahla kunci selalu stuck takleh kua.cis.cis.kalau dah lambat,mmg jadi kalut lah kan.

yang bestnya pulak:parking belambak kat aminah.tak macam kat asma-hafsa tu,asik2 kena park kat lua je..sian kete kena tinggal sensorg~

pastu bilik die luas.patutlaa kawan2 suka duk sini.kalau nak wat project pun x sempit mane de..toilet ngan tmpt basuh baju mmg sendri punya.habis privacy lah.x de sape akan kacau line jemuran (amboi2, ayat) kita ngan xde lagi dah orang2 tingkat atas yang akan basahkan baju yg kita jemur.hehehe.tapi tulah,tmpat ni kita kena bersihkan sendirilah kansebab semua dalam bilik kita.x kan nak bagi cleaner masuk pulak bilik kita..so,kena cuci sendiri kalau ade kotor2..huhu..seb baikla rumet aku ok.masa register haritu aku di offer tingkat bawah2 la jugak..tapi tengok rumet,ade foreigner sorang.huhu.terus reject.bukanlaa semua foreigner pengotor.mungkin cara mereka lain dari cara kita orang msia..

ape2 pun,semuanya ade pro and contras.hehe.saya cuba untuk tak komplen byk2 lagi okehh.lagipun tinggal berapa minggu je nak habes sem ni :D


nampak cosy kann bilik lama ni? =P

1 comment :

hajar DK said...

haha.. bukan lame pun dok aminah ni.. huhu.. nanti hidup hg akan kembali diceriakan dengan kehadiran aku... ngahahaha~~