Tuesday, May 11, 2010

selamat hari ibu dan bapa

assalamualaikum semua :)
lama saya x menulis.tajuk pun dah terlewat seminggu nak post..tapi ape2 pun masih belum terlambat untuk saya ucapkan selamat hari ibu kepada ibu saya,zainab darus.

Ya Allah muliakan dan sejahterakanlah kehidupan ibuku...yang tak pernah jemu membesarkan,membebelkan aku dan adik beradik..

hehe.so,sekarang mood untuk menulis dah kembali.tulah,tanpa di duga,tak payah stress2 pikir tajuk apa..ada je bende nak di tulis..

balik pada tajuk utama kita,ibu dan bapa. cuba kita kira berapa banyak pengorbanan ibu bapa untuk kita?
1..2...3...err..mmg xtersenarai lah.kita nak duit,mintak abah,nak makan best2 a.k.a mknn mengada2,mintak mak(sebab tanak mintak kat abah:takut.abah garang.huuu~)kita nak beli spek mintak abah..itu ini,semua pun mintak diorang..heehh..pendek kata,kalau xdenye diorang,mesti hidup saya akan terumbang ambing.i'm very dependent on them(walaupun umo dah nak 20).huhu~

noktah sebentar.*haha,x pasal2 ikut cara basuhbaju blogging*.persoalannya sekarang ialah..

mampukah saya balas jasa mak ayah yg dh byk bkorban utk saya ni?
mampukah saya membuatkan mak ayah tersenyum bahagia?
mampukah saya???!!!

huhu..yg mampu sy katakan skarang ialah insyaAllah.saya cuba utk jadi anak yg baik =')

bercakap pasal mak bapak ni memang senang sangat buat sy tersentuh.ingat lagi masa form 2, ada sorang budak hindu ni,nama pun x ingat dah..mule2 sy gaduh cakap2 je ngan die sebab die suka sangat kacau masa sy betugas jaga tangga(oh,kat skolah dulu saya pengawas yg betugas kena jaga tangga time recess -.-') last2 geram sangat,sy jerit ah marah dia suruh blah dari situ. dia blah,tapi sambil cakap sumthing yg buruk.pastu kaitkan dgn bapak2 plak..emos betul.trs lari nangis kat bilik pengawas.selalu kat drama,kalau nangis mesti lari g toilet..tapi saya tak.sebab toilet busuk.huu.mase tu cikgu disiplin ade plak dlm bilik tu..de nampak pastu tny kenapa..wuuu.sy pn terpakse mengadu.heh heh heh.padan muka budak tu kena marah balik.ok,perangai form two sangatttt.huuu.tapi ape2 pun sedih jgk laaa.x suke org main2kan bab2 parents ni >.<

pastu lagi, masa darjah enam punya kem ibadah,ade satu malam tu..akak2 tu cakap macam2 yang membuatkan saya bermuhasabah diri.diorang cakap cuba bayangkan kalau mak ayah kita dah meninggal, tapi perangai kita x berubah2.masih cam syaiton,igt mak ayah kita akan 'pergi' dengan hepi ke?

emm..byk sgt nasihat yang buat sy terkesan.sejak dari kem tu jugaklah sy mula pakai tudung.maceh semua yg bagi kesedaran tuu :')

satu lagi,tengok2 video camni pun cukup untuk buat sy touching juge.huhuuu. cube baca dan faham betul2 mesej yang cuba di sampaikan dalam video ni..sayu gile~~



ok.ok,baiklahhh..sebenarnye.ade sedikit berita gembira yg nak saya share dgn kawan2 sume. baru2 ni saya ada masuk peraduan PALMERs sempena hari ibu la kan..kena tangkap gambar ibu dan anak pastu beli barangan palmers tu..dannn haritu(last week) kua paper THE STAR gambar kitorang!alhamdullilah di murahkan rezeki ibu ku, sy dapat 2nd prize.hoyeah2.hik3.kalau nak tgk lebih lanjut pasal peraduan ni,sile klik :)


keratan akhbar haritu.nyeh3 ^_^


mungkin ni hadiah hari ibu untuk mak dari kitorang 3 beradik?nyeh3..x dapat adiah on the day itself x bermakna kitorang x sayang mak.kan?kan? :)

hoho,selalu cemni tau..tang nak penutup je tak tau nak tulis ape.umm.jadi kawan2,conclusionnye; ingatlah yeh..keredhaan hidup terletak pada insan bernama ibu
v (^_^)v

peace.wasalam

2 comments :

amdTaufik said...

Tahniah kerena merupakan salah satu pemenang peraduan Palmers. :)

kak dee said...

welkam2 :)