Wednesday, April 7, 2010

pasal kereta

salam.hai kawan2 semua ape kabar?lama nggak ketemuk :P
sorry lama x blogging yer hamm.hehe.just takdak mood nak menulis.malasss sgt2.tapi bila pikir2..cuti bukan buatpe pun..ape laa masalahnya tanak menulis.kan kan?.seghupe xyah ade blog cenggitu.hehehe

wujud x alat yang bile kite cakap je,die taip segala apa yang kita cakap.hehe.kan senang cemtu.xyah susa2 pikir ayat masa nak tulis :P

hah,berbalik pada tajuk..tau tak aku rasa cam aku ni ade banyaaakk gile problem nak sesuaikan diri bawak kereta.padahal driving ni senang jer kan..huhu..ok,ini dia list2 bende paling susah(bagi aku) semasa bawak keta:

nombor 1:
parking.benci gilaa kalau kotak parking tu yang 90 degree.susah nak masukkan keta betul2 straight ada dalam kotak tuu..at least yg ade senget 60-45 degree tu sng sikit nak masuk elok2..

dah la car park kat mahallah hafsa sempit gilaa.aa.tencen tau.kadang2 time kalut dah terlambat nak g exam ke presentation ke..time tu mmg aku akn susah nak kuarkan keta.mesti kena hajar ato nik ato mar kua and tlg tgkkn.huhu.sebab masalahnye aku cepat sgt gabra bile dgr bunyi tet tet tet teeeeeet (bunyik bile keta kite dh nak dkt langgar keta lain)

pernah skali tu aku nak kua sensorang..adela dlm 15 minit jgk nak kua.aku dah fed up gila time tu rasa nak jalan kaki je g kaed.dari kena kuar kan keta yang susa gile niih T_T

lagi satu,aku xblh bawak keta dalam keadaan kalut.nanti efek pemanduan.*ceh ayat*
macam mase tu makcik aku datang uia nak jumpe.aku plak baru balik bilik lepas seharian dok kat studio.mase tu kul 10malam kot..tgk2 ade miskol and msg banyak gile cakap maksu aku dah sampai lama..aku terus lari turun kat car park nak jumpe diorang.mase nak gostan keta,tertekan minyak.woohhh..sgt takott..naseb baik sempat brek before kena keta kt blkg tuu.haihh~


nombor 2:
tol atau ticket parking.kan kite kena bukak tingkap and tekan button ke ape kann..aku slalu sgt xsampai tangan kat button tu..aa..padahal tangan aku ni dah cukup panjang kut..terpaksa bukak pintu and kuar keta.maluuuuuu sgt2 bile keta blkg tgk.mesti die gelakkan je budak yg ade sticker P cm aku ni.heeshh..susah betul nak bajet.kang rapat sangat kang,tercalar lak keta.ish3


nombor3:
taksuka bila lori atau kenderaan2 besar kat sebelah.takut kena lenyek.sebab aku keta kecik jahh T_T


nombor 4:
taksuke bila pemandu lain bersikap kuangajaq kat keta yg ade sticker P.standard la tuu aku bawak slow ke..teragak2 nak masuk lane lain ke junction ke ape ke..TAK PAYAHLAH NAK HON-HON!.abah kata,buat dunno je sebab yang penting kita rasa selamat bawak keta tu.yela2..mmg la buat dunno..tapi aku lemah sungguh laa bile dah kena hon ni..sebab aku tau org tgh marah kat aku..maka,aku jadi gabra.so efeknye samada tertekan minyak atau ape2 lah.eeekk!..geram btol ngan diorg.eleh.macam lah diorang tu tak penah P.huh~


nombor 5:
bila aku tgh bawak lalala dgn konfidennye..(maksud lalala disini adalah, bawak dgn jarak selamat la..nampak tayar keta di depan.hoho) tetibe ade keta menyelit masuk dalam zon konfiden aku.cisssssdale sgt2.xsuka laaa terkejut2 nii.tolong laa..aku blh sakit jantung tau kalau cemtu.heesh >.<


ok.cukup lah 5.banyak2 kang nampak sgt aku ni xboleh bawak keta.hehe

tapi at least sepanjang 2 minggu bawak ni..ade la achievement baru.antaranya:
-parking keta masuk bhgn belakang dulu.heee.terer kannnn?? :D
-bawak keta g avanco taman melawatii..korang tawu la susah dia mcm mana lagi2 ngan jalan jem ngan keta2 yg stop by kat area2 tol gombak tu..
-bawak time malam & hujan (gila nak tunjuk yg first time bwk time ujan,mana wiper punya bende yg nak kena tekan tu pun aku tatau.seb baik ade kakwa :P)
-bawak g nasi ayam dara.heh.xdela jauh mane :P
-er.er..lagi ape eh..haha..macam ni je..? :P


salute lah perempuan yg terer bawak keta cam ilham,zaf,kak pijah.camane korang boleh terer haaa??

tetibe terjumpe plak video ni.pasal pemandu2 perempuan.part yg prmpuan tu nak parking lamaa gila last2 ade orang lain yg parking kan utk die tu lebih kurang situasi aku jek..hehehehe :">

3 comments :

faris said...

hahahaha.. adoiyai.. pempuan mmg cmtu mula2.. owh!! tp klo nk expert kne r bwak slalu n jgn mudah tercabar.. practice make perfect..
from persenal view aku la. kbnyakan driver permpuan espcly students or muda mudi akan merasa tercabar bila lelaki or rakan2 beliau memandu berdekatan dgn beliau. depa mula akan showoff dpn lelaki yg depa pndai bwk keta.. so kebarangkalian untuk driver permpuan melakukan kesilapan time tu la.. ape2 pon jgn merasa tercabar bila ade someone pressure ko time drive.. rilex je.. yg penting ikot sume peraturan. SIGNAL 2 sgt2 pnting ye.. klo sume peraturn ko ikut, dgr ckp abah ko 2. (lantak p depa nak kata apa).


kes dpn mata aku. last day kte exam paper BS. zamri kena langar ngan makcik kat tepi junction. kes nya sbb makcik 2 x bg signal. then xmo ngaku salah. so, nak x nak secara lembut aku tegur beliau.. then still xmo ngaku salah lg. ish3.. tuduh zamri salah cz potong belah kanan.. aku ckp makcik 2. sejak bile boleh potong belah kiri makcik.??. kalo nak potong kne r belah kanan.. lg pn makcik nak msok junction knape makcik x bg signal?? tp still xnk ngaku salah gak.. aku nk marah x smpai hati.. hormat2.. huhu.. tp yg kesiannye zamri r. darah tangan jatoh moto. moto pn rosak sket.. huhu... so moral of d story signal 2 sgt penting. n kne bg signal awai2.. jgn tarik je signal tros masok!! gajah lintas jalan pon boleh melompat klo g2.. hahahaha...

adnan said...

yg penting signaL..ps2 nk msuk simpang ke nk brenti tepi ke nk tukar lane ke tgk dlu even da bg signal..klu x xpsal2 org lnggar..klu kete xpe..ini moto..klu moto yg langgar bole jd die yg arwah..

pe pn klu bwk kete tlg la consider moto..tlg la ye..sian golongan2 bwk moto cm ak ni..

kak dee said...

wuiyoo..dua otai bagi aku nasihat.macehh :))