Friday, April 9, 2010

bila 7 anak dara masuk dapur

harini kitorang main masak-masak kat rumah bella..bende yang bila plan last minit ni laa selalunyaa akan menjadik dari bende yang dah plan berbulan2.huhu..original plan nya nak ajak geng2 anak2 bapak la kann..tp aku tau dak2 laki bukanya berminat pongg nak main masak2 ni =.="

so in d end ade aku, mar, bella, yaya, myra, ain ngan kak farah :D
masa datang tu x sempat nak google resipi.so kat rumah bella baru decide nak masak apa..susah kot.ade 7 kepala yang bermacam2 taste.yang ni nak tu..yang ni tanak..last2 kitorang decide nak masak western.senang cita ^_^

antara menu yang ktorang hidangkan:
1. lamb chop with gravy pandai2 buat sendiri
2. mashed potato
3.caramel pudding
4.fruit coctail

sampai rumah bella pun dah nak dkt pukul 1130..borak2 sambil bincang2 nak masak ape..tgk2 dah kul 12 lebih..pas dah decide..kitorang pun g beli barang kat giant(sebab byk barang yang x jumpe kat dapur rumah bella =p)..last2 dalam pukul 130 jugak start masak.

masak punya masak..xsedar gile masa dah nak dekat kul 5.eerrrkkk..lama sangaaaaaaaaaat2..no wonder laa sume dah lenguh kaki tak larat berdiri T.T
(ok,pasni kalau makan kat kedai.kalau die hanta lambat tu.takbleh dh la nak marah2..kitorang yg ber-7 ni pun masak sampai 4 jam.huhu~)

overall..masakan orang2 amatur cam kitorang ni boleh tahan aaa jugakk.and total setiap sorang kena bayar cume rm11 jer kottt..murah kannn.mana nak dapat der mkn lamb chop n side dish2 ni dgn harga rm11.so,amat rugilah sapa yang tak join kitorang harini.hik3 ^_^

buat kuah gravy


tekun nye lah budak2 ni dgr instruction =p



nak buat caramel


kak farah selaku mak.hepi bukan main de dapat main masak2 ngan anak-anak :D



masa santapann.wahh..santapan gittuw..macam makan beradab masa kat integomb dulu.alalala.nak touching2 lak time-time ni =') haa,kalini kita try mkn western cara org timur ye rakan2.pakat dok besila ramai-ramai kat lantai.pakai tangan lagi tuu.tak men dah sudu garpu semua..unik laa kononnn.padahaaalll =p

yang aku pegang tuu..kuah gravy yang bape puluh kali ntah dok rasa2 sebab kejap2 tawar..kejap2 masin..huhu..yang kak farah ngan mar pegang tu puding karamel..bende paling sedap kotttt.yaya pegang mashed potato.ain pegang lamb chop.bella?vitagen..tetibo nak gak vitagen die tuh masuk gambo.hahaha~



pling! *bunyik objek baru muncul*
tadaa..ini dia cik buat peace; myra



sekian saja laporan masak2 kali ni.jumpa lagi minggu depan kawan-kawan \(^_^)/







7 comments :

R4FID said...

adui...puding caramel...xde ke utk org ampang?

V said...

wuuu... x calling2 aku pon . . .T.T

hajar DK said...

x hajak aku!!!!

kak dee said...

rafid:laa..minat ke main msk2?kalau tau aritu dh ajak dh :P

pai:kau kan ngah hanimun kat KK.xkannlaaa aku nak kacau :P

hajar:last minit plan la weh..lgpn susah hg je nk grk

PinkLemonade said...

bestnyaaa!!!! :( ajak la ramai2 lagi..but girls only! :D heee~

kak dee said...

boleh!boleh!nanti i'll inform okayy =))

yaya chan-tik??? said...

hahah!!nad! muka kite dgr instruction mmg terbaik! hahaha.. :) lawak ah..best2! lepasni buat lagi tau masak lagi banyak! kalau buat camni lagi senang nak blaja masak.satu hari sampai tau 3 jenis masakan lagi..AWW!!