Friday, November 5, 2010

pasal tak puas hati..

macam biasa lah.gambar takdak kaitan dgn post



based on girlinlondon(n.d)
"there will be always people who don’t like you; the way you look, the way you talk, the things you say, the way you dress, the things you believe in, the music you listen to but truth is: it’s up to you if you let them ruin your day or if you learn to stand up for yourself and accept yourself just the way you are. try to be as good as you can and if that’s not enough for them, it will certainly be for someone else. you’re not here to please anyone. just be nice and true to yourself."

okey kawan2.ini adelah contoh long quotation ok.sila take note.huuu~ tadi exam eap.kalut gila jawab esei dlm masa dua jam.tapi alhamdullilah sempat siap walaupun aku rasa tunggang langgang je ayat tu ngan tak sempat go through balik pun untuk cek ayat -__-;

okey2.berbalik kepada tajuk di atas, memang susah kita nak puaskan hati semua orang.cakap2 belakang tu biasalah..manusia.nak2 lagi perempuan~ tapi tadi masa jumpa dgn sahabat-sahabat..adelah diorang membincangkan pasal ade dua jenis situasi yg mana kita boleh mengumpat pasal dia.haa, nak tawu siapakah calon2 nye?


first-pemimpin yang tidak adil.

second- bila berada dalam mahkamah.dalam situasi macam.. kita mungkin terpaksa cite keburukan atau kesalahan seseorang tu untuk memberi keterangan.baru lah keputusan yang di buat tu nanti adlh keputusan yg adil lagi saksama.


haa,so sebelum korang nak ngumpat kawan-kawan korang,pikir dulu...dia ade termasuk dlm dua contoh ni tak?kalau tak,TAK PAYAH NAK NGUMPAT DIA.paham?cuba bayangkan ade orang kutuk-kutuk blkg kau.apdahal depan2 baik je.nak2 lagi kalau orang tu orang yg agak rapat dgn kita pulakk.aihhh.makan dalam sungguh la.huhu..

ok,takde nak tujukan spesifik kat sape2..tapi aku post ni sebagai peringatan kepada kawan2 dan juge diri sendiri jugak.sekian. terimakasih

2 comments :

jiwan said...

nad..thanx for posting the words.
kat atas tu.
fuh

kak dee said...

words mana? ham ke ni?