Wednesday, November 24, 2010

korban

ok..sambung dari post sebelum ni..raya korban kalini mak abah amik bahagian..orang2 kt kampung diorg lg suke daging kerbau dr lembu..so,kerbau la yg kitorang korbankan.selalunya buat dekat masjid dpn umah tok..tapi sebab naik air,so, buat dekat area umah org lain..



mase kerbau first kena sembelih..kerbau lagi 2 ekor tu kencing.banyak pulak tu..de takut kot.huhu..yelaa,sembelih dekat2..mesti la de dh dgr kawan dia kena sembelih tuu =/

daging kerbau lebih liat dr gaing lembu ye kawan2..tapi dia lg better la dr daging lembu so,org yg takut2 nak makan daging sbb darah tggi tu,sile lah makan daging kerbau =)



ni daging2 yang di bawak balik ke umah utk di agih2kan kat penduduk kampung.aku cm tak tolong sgt.hee..tu yg dok layan blog dengan saiz compact tu -__-;;


haa,seminggu lepas tu,rasenye sumeorang puas makan daging je kan?kat kampung pun diorang ni masak macam2 jenis.serunuk! ^_^


aku baru ubah sikit2 setting blog.hahaha.baru dpt figure out cane nak buat line dkt tulisan mcm ni--> saye semakin gemuk  hehehehe.serunuk lagii!yeayy ^_^

5 comments :

V said...

hahahahh dah reti buat line~

hajar DK said...

owh.. aku duduk rumah tunggu org anto daging je.. hahaha

Muhammad Faris Ismail said...

cmne nak wat line?? ajar aku..

ye2 ko makin gemok.. xya nak wat line kat c2.. hahaha...

donad said...

v: tulaahh..baru tahu -__-; aku nak tanye kau dulu.tp takut kau gelakkan aku.ckp buta IT ke ape kangg..malu~

hajar:hg mmg.bajet bz je duk uma :P

faris:alamak..aku dh x igt.kau godek2 laa..tkn je sume button kat setting tu.try n error la.jgn malas! :P

gemuk pun takpelah,asalkan hepi =))

redline.inc said...

swiss garden mewah.lol