Monday, June 29, 2009

cuti-cuti sem tigaaa

ohoi,salam semua!
lama kann i x update blog sampai orang dok tanya-tanya dah..hisshh..xlarat i nak jawab maka i pun buat lah entry ini..hehe

sem ni sekali lagi uia telah menunjukkan kasih sayang yang tak terhingganya kepada i kerana telah meletakkan final exam LAND SURVEY pada besday i..huhu..dah la dulu masa registration uia pj pun jatuh pada besday i..hisshh..hati mana yang tak terguris di kala besday kamu,kamu di suruh bergegas ke padang untuk latihan nyanyi lagu uia sedangkan i deserved untuk di nyanyikan lagu besday..hadoi..yuyaiyea nii~

okay,berbalik kepada exam final sem 3,ari jumaat lak,i ada paper bm.setahu i lah kan..bm selalunyaa awal-awal minggu exam tau..entah kenapa..kali ni di hujung-hujung lakk..jenuh i menunggu.dah la hajar balik awal.siap tengok transfomez lagi..saje je tuu nak bagi i jeles..

okeh,setelah abesnye exam bm,i cepat2 kua cac and dapatlah call dari mami en dedi yang mngatakan bahawa mereka telah sampai.wah,cepat sangat tu..xsempat i nak makan aiskrim al jazeera dengan kawan-kawan.(eh,ade kawan ke?padahal berapa org je pun yang i knl yang amik bm this sem.ah lupekann)

family i datang sepantas kilat menyambut kepulangan anakende mereka kerana ada plan mahu tido kat 1 tempa kat jengka.al maklum lah,adik i yang bongsu tuu(macam banyak jee adik i nii) akn mendaftar masuk uitm jengka.hoh.jengka kot..di ulang..haha..padan muka si gemuk itu.selama ni ngada-ngada sangat tamau masuk asrama..sekali dapat..teros dok jauh2..haha

kami tidow di FELDA tekam resort.heh.dedi kann keje kat felda..so,semangat kekerjaan beliau yang tinggi telah mendorong kami sekuarga untuk menginap semalam di situ :)
overall best r.tmpt cantik walapun scenery nya hanyalah kelapa-kepala sawit..tempat ni terletak cam dalam satu perkampungan.best weii.sirius.(mungkin sebab dah lama x pegi bercuti kot..tu yang excited sangat)

maka perjalanan selama 2 jam di jalan yang agak berpusing-pusing membuatkan i pening kepala..bukan itu saja,i nih memang senang pening kepala.menaip dalam kerete pun sudah cukup untuk buat i pening lalat..huhu

sesudah cek in,kami sekuarge pegi ke gerai buah.sekarang kan musim dorian..so mami memang sangat berkobar-kobar nak makan dorian jengka.tapi..sampai-sampai je kedai tu,dorian tak sampai lagi..balik ke resort ato tunggu?mestilah tunggu!ahaha..semangat punya pasai la katekann :P

dedi en si gemuk(adik i).muka menunggu sangat real nii

mami en i..
5min menunggu,datanglah 1 traktor mengangkut buah-dorian ni.mami begitu excited sampai mahu menolong pekerja-pekerja itu turunkan raga dari lori =.='


reaksi mami setelah di tenangkan oleh i..


makanya, lepas pilih-pilih,ktorg pun makan lah dorian-dorian ni..tawukah u allz,susa jgk nak cakap psl dorian dengan orang yang terer pasal durian ni..die bantai dok tanya i nak durian gred apa..mana laa i tawu..cisdale~

ini lah dia mka-muka excited kami anak beranak.

cubaan gambar konon-konon slr #1
xjadik.haha

cubaan gambar konon-konon slr #2
boleh tahan laa :P

dan sewaktu makan durian,tidak sah jika tiada gambar poyo se ato dua.ngahaha.oh ya,memperkenalkan,ini brother i.gambar-gambar sebelum ni tade die sebab die yang cameraman nya.hehe

wah,mami juga sudah pandai pose konon-konon muka menikmati gile dorian itu..(padahal mami juga ade masalah tdo semasa menangkap gamba.macam i laa kann)


sesudah makan 4 biji dorian,kami berjalan-jalan di sekeliling dusun.orang resort tu kata,u r free to amik ape-ape je buah dalam kawasan resort ni..haha..so,dedi pun ajak laa kami semua jalan-jalan cari doriann..i ngan adik beradik dah gelak-gelak dah(dalam hati)..sebab macam tak mungkin je kann..

tapi,tuhan nak tunjuk kan..maka terjumpa lah kami 3 bijik dorian.hahaha..rezeki jah oii..tula..gelak kan lagi impian dedi u..kan dah malu sendiri :p

muka malu sebab mentertawakan dedi


muka takde malu malah bangga lagi adalah.haha




okey,ini gamba takde motif..sebab dah penat jalan-jalan kat dusun tu en sementara tunggu mami en dedi pegi carik dorian lak,maka kami adik beradik pun camwhoring lahh..
kami takde tripod.gmba ni di amik dari celah-celah dahan pokok.wah,environment frenly ghettu ^.^


sudah penat mami en dedi berjalan-jalan,masanya untuk kopek lg 3 bijik dorian yang di jumpai ituw
jangan sangka i tatau kopek durian tauuu :) *perasaan i sangat bangga masa pic ini di snap,hanya i je yang tawu*


dah melantak banyak kemain dorian.kene lah jalan-jalan sket..maka kami pun lepak lah di sekitar swimming pool.i nak mandi tapi segan.ramai pulok laki-laki mandi manda.heesshh..xkuasa i~



pahtu,balik bilik mandi semayang sume..kitorang pun kua g cari makan

kan dah kata,diorg ni suka sangat tangkap gambar.ish3



tade motif pun gambar ni(eh,ayat copy paste).i just nak kasik chance kat si gemuk tembak i..yelaa..esok kan die dah nak mendaftar masuk uitm..tade sape die boleh buli dah pasni =.='


*********

sabtu-27jun
hari kene cek out.en..mesti kene ade gamba depan resort bak kate dedi.cop eh kalo anak-anak bayu yang sedang membaca ini,korang perasan tak yang design building ni sebijik cam book cafe kite?wah..kenangan sangat T.T


family potrait yang di cemari entah hape kebende calit putih panjang kat cermin tu.dah la kat muka i lak tuu yang kene..grrr~

setengah jam perjalanan dari tekam resort maka kami pun sampai lah kat uitm jengka.weehoo.seb baik datang awl..maka si gemuk ni dapat lah dok kat tingkat 1.kalo tak,jenuh laa i nak kene tolong angkat barang-barang dia

bilik die lak sebijik cam bilik masa kat khadijah college kat pj dlu.cume lagi luas jer..kemas punya kemas,kul 1230 pun kitorang alik sebab dak-dak ni dh kene berkumpul kat dewan.haha..orentasi kann..adik i ni plak da laa tak penah masuk asrama..sebuk laa dia dok tanya orentasi ni camane..haha..oyeh2!rasakan sendiri :p


muke dia sebelum kitorang blah.wek.baju batik uitm tak cantik lah

maka,sekian saja lah cherita i untuk kali ni.haa,amek kau,sekali i update,panjang berjela tau..haha..sampai lenguh tulang belakang ni.tangan pun dah kebas dah kot..

tengkiuu you allz.haha
salam!





ok,kenapalaa i ter-upload jugak gambar ni..nak delete tak sampai hati pulak..terpaksa laa tunjuk kat u allz....hehe..abaikan muka excited si penulis semasa makan dorian.haha.tak leh watpe.


penggunaan 'i' dalam post ini tade maknenye..saje-saje jahh

7 comments :

faris said...

tibe tuk aku mengondemm.. haha.. 1st ckp kt din..(await makin berisi?? bahagia kah???) hahaha...
tuk ko.. hmm... istilah "i" sgt mngedix.. haha..(jz kiding)
tuk buildg resort..(urm lbh kurg la desingn ye..(bnger2).. hahaha...

R4FID said...

sape i?

kak dee said...

f aris :abg i memang ghettu lah.die kn dok umah kot..mane tak heaven makanan2 sume :P

raf id : sat g ko dpt awek yg ckp i-u,baru kau tahu tinggi rendah langit tu .haha

bobo ramli said...

oh man!blog dah cantik.aku suka domo-kun itu ya

Basuh Baju said...

adoi ai makcik oi...tergelak2 aku baca blog kau..hehe

paling kelakar parti calit putih kat muka kau tu..hehe

ps: apsal guna i ni? excited lebih atau kurang kasih syg di rumah kerana tiada adik utk dibuli? :p

kak dee said...

boo:maceh..tp dh tuka lagi.hehe

apak:wuiyoo sejak bile ade parti calit utk aku ni??haa,mai sini aku nak gelakkan hang pulak

Anonymous said...

фото порно с малолетками http://free-3x.com/ порно видео с училками онлайн free-3x.com/ геи подростки фистинг [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]