Monday, July 19, 2010

sedih niii

salam.hai semua -__-''

ok semalam buat pertama kalinya,aku dah tercalarkan kereta sendiri.wuu..takde ape yang boleh dibanggakan.sedih lagi ade lah.haehhh..

camana nak explain eh?...em..tgklah gambar sendiri dan pahamkan.tapi aku rasa korang mesti rasa x best kan kalau xde penerangan.haihh.manja betul.meh aa nak terangkan ni.huhu (bajet)

ok gambarajah di bawah ni floor plan tempat kejadian tu.bagi yang duduk kat mahallah asma/hafsa,korang memang sedia tahu kan tempat parking kite tu ciput gileee space.
so,utk dapat parking kat dalam tu mmg di kira lucky la kan.

tapi sekarang aku dah x rasa lucky dah parking kat dalam.huh.buatpe kalau last2 kete kite calar jgk.baik parking kt lua pagar yg luas tu.

ok,yg pink tu la watak utama dlm cite ni.nama dia pak teh.sempena warna dia yg puteh tu.masa hari jumaat balik dari case study aku dapatla parking dalam sebab ramai balik weekend.masa tu kereta dah siap halakan bhgn depan keta menghadap depan.maksudnya nanti nak kua senang gile lah kan sepatutnya.
tapiiiiiii..TAPIII masa hari ahad tu tgk2 ade plak kete kancil biru sebijik betul2 dpn kete aku.cis..ini dah menghalang laluan namanya.aku dah tak berapa yakin nak kua sebab jarak dia sangat rapat dengan kereta aku
sooo..terpaksalah aku go ahead,gostan banyak2 kali utk elakkan terkena kereta kancil itu dan kereta warna kuning yg park sebelah aku tu.jeng.jeng.jenggg!tanpa aku sedar,keta ku dah stuck kt tengah2 curb..dan pintu blkg sebelah driver's seat tu dah rapat gilerrrr(ke dah terkena pun time tu?aku pun x ingat) dengan tiang tu.adoi..aku memang dah cuak.aku memang cepat panic bile dengar bunyi 'teett teeet teet' tu.pastu datanglah mak guard yang mungkin memerhatikan dari tadi ape kehai nye budak ni x lepas-lepas kua parking dari tadi.

den makgad pun tolong kua kan.aku dah pasrah dah.dengar bunyi screeet2 dan tgk kereta tu bergeser dan calar di depan mata sendri.ya allah,sedih betul.baru faham perasaan org yg ade kereta sendiri camane =(

tapi basically salah aku jugak sebab tak tengok betul2.and salah kereta kancil tu jugak.dah tau sempit,lagi nak parking kat tempat tu.sheesh

adela dalam setengah jam tunggu.memula ingat calar je.tapi bila pegang kete tu..rasa x smooth!demm..kemik sikit.lagi laaa menggelupur ketakutan aku ni kann.takut gilaaaa kena marah dgn parent..punyala gigih hajar tonyoh kesan hitam yg melekat kat kete tu.tapi tak bejaya.sedihhhh~ -___-''

hmm..tapi aku x bitau parent aku dulu.sebab kan takut kann..so tanya pendapat beberapa kawan ape nak kena buat.haehh.so last-last tadi lepas studio pegi la workshop.tanya kalau ketuk kena berapa hinggit.ngan polish blablabla..seb baik aku tak gi sendiri.takutt..x pernah tahu menahu hal ceni.takut la jugak kena tipu kann.

so in the end,aku just polish a bit part tempat yang calar tu.kena la 15hinggit.tapi sebab dah alang-alang kt tempat tu,cuci jgk la keta yg dah 2 minggu tak cuci tu.dah kena bayor 10 hinggit lagi.nak ketuk x mampu.mahal sangat.so tangguhkan dulu hajat tu..hmm..melayang cemtu je duit minggu ni~

dah settle semua baru tepon mak abah bitau ape yg jadi.nasib baik diorang x marah sangat.just nasihat sikit-sikit je.legaaa~sekarang rasa sedikit trauma lagi nak parking kat dalam gate hafsa.bio jela kat lua tu.huhu..

ok.akhir kata..nak cakap special tanx to cik hajar sebab menjadi teman aku sepanjang kejadian ni berlaku.aku taktau la kalau aku sensorang time tu mesti dah pengsan sorang-sorang sebab cuak sangat..dan afwaz jugak.tengkiu sebab bawakkan g polish ngan cuci kereta =')

d(-__-)b

4 comments :

- ilham - [5] said...

Oh mannn!! Nad!!! One thing, dont ever park hafsa dah lepas ni. Park luar jer. Tepi jalan tu. Luas dan PUAS! seriously, sakit tau tgk kereta kite kemek becoz of org lain (berbekalkan pengalaman huhuh) Sian nadddd.... Chill k, pas ni ingat jgn park hafsa dah. even ada parking free! :)

Nurhasyimah Hamzah said...

seminggu dpt lesen p dulu
jd kat sy juga :)
tp sbb ada kete parking kiri kanan jln
so jln dah la sempit
kete parking lg
kat kg cheras baru tu..
hehe masa tu nak pegi umah farah ayuni :)
anyways my parents doesnt seem to trust me 100% anymore
but hey
accidents do happen
it's how we learn new things cik nad :)
be brave and have a nice day
jaga diri n kete ye :)

kak dee said...

ham:betullll sgt2!masa tulis post ni teringat pasal ham punya geni kena kiss tu.aishh -__-'


chef: agak laa..cam dah x dpt 100% trust dah.sedih gilo =(

hajar DK said...

ketiaw hailam....