Thursday, June 19, 2008

studiomates yang tiade tandingan

salam,hari ni tibe2 tergerak hati nak menulis psl rakan-rakan seperjuangan saye selame di cfs iium; kawan2 studio 9 yang best2 belako
xtahu nak mule dengan siape sebab sume org sgt bermakne bagi saye(eh.laen cmm je ayt)
hehe..okay,sng cite..saye setat dgn tolibah :))

1.bella-yeah,plg rpt kot dgn die dlm studio since die rumet saye.byk bnd2 die ske stori mori,saye pulak suke mndgr.berkwn dgn die bt saye phm mksd kwn yg sejati.sebab ape yg saye mntk..xpnh die hampakan.(eh.jgn slh phm lg..saye mntk tlg teman aje..bkn mntk laen kay :p) erm,xleh cte pnjg sgt psl die.x aci lah sbb dh tulis psl die jgk b4 dis kann..hehe
ok,next..
2.nelza-my deskmate.die sgt amat senyap.hanye kuar suare bile perlu aje :)
suke mnyakat org(eh..pdhal suke sakat saye je pn..hehe) nmpk gaye die mcm co0l.hehe.ouh btw,saye sgt salute cr die bt kje.xtau la die ni machine ke ape..tp stp kje die bt mesti cepatt je siapp.jeles btoi.(ntah2 die ade 3 tgn?) lagi satu psl nelza..baju kurg die x penah ade corak bunge2.sume plain jer.tp cantikk :)) haha..tu pun nk cite.perlu ke?
3.neena-minah co0l ni mmg SANGAT punctual!kalo sape terlmbt sket..adeii..abes rr..kne perli dgn die.tu yg x tahan tu.secare jujur,saye takot dgn die :S sbb die nmpk garang ngan bengis..kalo pggl name dia yg lagi satu tuh.mmg cm menempah maut laa..die mesti pulas tgn org tu!haha.natasya2 :D
4.kak nik-mmg dlm stdio die ngan bella yg plg berumor pn.tapii sbb bella cm x maced je,gelaran kak x seswai utk diye.hehe :D kak nik mmg byk bg nasihat kt org.suke gosip jgk kdg2 tu :p tp yg saye suke psl die;smgt dia.mmg x pdn dgn bdn nye yg kecik itumolek.tp dia lah yg mnjadi pemangkin utk saye berubah menjadi lebih baek :))
5.bie-dlm diam,die ni sbnanye gile2 jugak.xpnh mnjadik rpt dgn dia coz die ade kak bono :) hehe..sem 3 br laa rpt.tp SIKIT je.hehe..die sorg yg pemurah.halal kn aje ape yg org amk.x berkira :)
6.hajar- cik-jimat-duit ni pn sgt baek dan pemurah lahh.kalo waktu2 die tgh kedekut tu,sanggop tu die mkn nasik berlaukkan telur masin je.ish3.tapii kalo smp seru die nak bermurah hati,mmg sume org xkn caye.sll dgr laa dia membelanje org.bgs lah.xkedekut,rezeki pn bertambah :) hebat segala2nye jugak die ni,bwk motor pn pndai..msk pndai.jg budak pndai..hehe..sebab itu saye pggl die SUPER GIRL!
7.nadia leha-a.k.a sally :) jiran bilik ku.hehe..kuat mngelak g stdio bdk ni :)hehe..cam saye la tu..haha..kretip dan bergaya lah dia.sedangkan kami sume pkai baju kurg biase2 jer..die berjubah itu ini,punjabi segala mcm jenis ade aa..mmg loker die pn penoh dgn stok baju!hehe.tgk gaye,die cm pemalu..tp sbnanye die rilek2 ok jer.lwk pn lwk jgk.kabut pn ye jgk.ngee

kemeriahan studio 9 xkan dpt ditandingi jika tiade tolib2 yg ini:
1.fairuz-class rep merangkap papa kami :) die ni kdg2 buleh jd poyo.kdg2 ok.kdg2 nmpk tuff.kdg2 nmpk auww.haha..memang byk la kdg2 dia ni.tp stdio ni xkn meriah mane kalo xde org yg suke ckp CHEAHH ni..hehe..saye pn turut mnjangkiti sindrom ckp cheahh ni.huhu.ape bleh buat.pengaruh diorg ni bsr sgt :s
2.nesh-sekepale je dgn papa.cume spesel nye watak ni dlm stdio,die sgt2 EMO!huhu..sekali die emo,mmg sume x brani nk tego.takot jd lg terok plak.hurmm..neway,kitorg hepi yg die dh jumpe mrs right dia.legaa kami~
3.jon-hurm,dulu2 die best.skrg pn best jugak KOT.xtawu lahh..dh x rpt dgn die.tp cerite dia ni lebih kurg same je dgn 2 pacik di ats ni.hehe :)
4.mahak-arep jemarin name sebena beliau.kanak2 yang sgt berbakat.sgt jeles same dia.tp die co0l jer.xde kedekut idea.mase awl2 msk uia dlu,buleh kate sume pmpn stdio ini suke same dia.sebab dia suke senyum tersipu2.haha.cett.xle blah
5.apis zainal-incik johnson seorg yg kdg2 serius.kdg2 kelaka.kdg2 emo juge.hehe(sori apis.jgn marah lak yea)saye sng dgn perwatakan die sbb perangai die yg sopan.x cm laki laen la.die seorg yg pemurah hati jugak sbb sewakan broben dia dgn harge yg murah.mmg org suke laa nk sewa kann kalo cmtu :)) pastu bleh kate die nie best fren syhmi la jgk kann..haha :D takde sape buleh bangkang ni~
6.paez- si mulot xde insorans yg masih bwh umor mcm saye.hehe.ape2 je yg dia ckp tuh mmg lawak tp kalo x kne ngan org,mmg buleh bwk begado tuu~mamat ini juga sl bertny hal2 yg serius kepade saye(ops,jgn slh phm) cthnye,ape hw,bile exam bla3..alaahh..yg penting2 la kann..erm mgkn die tgk saye ni cem fokus sgt kot time kelass..haha..walhal~
7-punch-si tinggi yg takde tandingan nye jugak.muke putih melepak cm pocong.mmg sesuai dgn watak anda.haha.dia budak baek la setakat ape yg saye perhatikan.xpenah nk bantah ke boikot ke ape2 yg ktorg mntk dia tlg.die orait jeerr.mmg co0l.hehe.tapi dh nak kat abes cfs,br kua perangai sebena daniel ni.hehe.kuat jugak rupenye die ckp.ho-ho
8.pipi-hiro kami yg amt senyap.haa..ni btol ony snyap.mmg jarang dgr perkatan kua dr mulot die melainkan senyuman.hehe.mungkinkah die malu dgn perempuan>hurmm..tatau juge.tp ape2 pn dia mmg supportive laa..sbb walapon dia x nk pegi AGD idea aritu,tp die sanggop bersusa pyh nak berlakon.hehe.dgn stunut2 g dia bt,kami pn x sgka dia ade bkt belakon yg terpendam.hehe
9.ammor-wahh..hampir lupe nak tulis pls amar.hehe.tula..amar ni buleh kate kuat juge pendirian agame nye.menurut poji,dia sll nmpk amar di mesjid.erm,alhmdllh laa amar ui..lgpn hang tu dh nak kawen pn :) saye kagum dgn kesah chenta beliau dgn tuuut :D(well.sume org pn dh tawu kann) mase awl2 msk dlu,saye x ske amar sbb die ske ajuk blk ape yg saye dan myra ckp.dgn menjuihkan bibir.aihh..rase nk lempang jer kdg2 tuh.tp lame2 dh biase dgn perangai die tu..oh ya..die ade qoute dia yg tersendiri AH HA..mmg comel.(i mean the quote tu la..bkn die) x dilupekan,amar ni suke juge memuji dri sndri.hahasadis2,mgkn takde org nk puji dia kann ;D
10.payeh-kanak2 yg aneh.mmg aneh dr segale aspek.hehe.tp die blhe di bwk berkwn lg aa..hehe..bkn nye die ni spesies liar pn :p
11.harith-incik senyum yg macho.haha.xde bnd laen dh buleh describe die..snyum je laa :D
(susa gile nk carik gmba harith sorg2.huhu)
erm,yg telah meninggalkan stdio 9,tak kan penah saye lupekan.antaranya:myra,my scho0lmate.kt sekolah dlu x rpt pn tp ade hikmahnya,sjk msk uia,saye mnjadi rpt dgn die :>
lepas tu,ade faaris.erm.sedeyh la jugak xdpt knl die dgn rpt sbb nmpk gaye dia cm org yg fun.used to call him laki berjanggut.and of course dia marah la kann..haha
lepas tu lagii..ade ishaq :)) mmg saye rpt dgn die.smp org pn dok gosip2.tp kitorg x heran pn.yg penting2 ktorg tawu ktorg pn sbnanye kwn aje :) xlebih dr tu pon..
lepas tu lagi sekali,..ade incik syahmi pulak.huhu.susa la nak describe dia ni.tp sume org knl dia cmane kann.kdg2 saye simpati kt dia.kdg2 benci.kdg2 ok.hurm..so bia je la eh.lgpn die x bc pn KOT.hehe

sekian saje yg dpt saye katekan psl rakan2 se-studio saye.memang diorg ni best.saye bersyukor krn di temukan dgn mereke sume ni :) doa saye cume,semoga kite same2 bejaye di gombak nnt yea :) stdio 9 roxx!

p/s:ape2 pn,sape yg kawen..maka wajib lah kamu mnghantar kad jemputan kpd setiap seorg dr kami ini.okay :)

p/s lagii:woihh...penat gilerr tulis.ni post terpnjg stakat ni!










okey2,enuf mis do nad.enuff is enuff!fullstop. <--kate cik bloggie

9 comments :

berto said...
This comment has been removed by a blog administrator.
berto said...

I like this blog. for real!


loansrestructuring

berto said...
This comment has been removed by a blog administrator.
lottery winners said...
This comment has been removed by a blog administrator.
berto said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ilham said...

erk,sape yg comment atas2 ni? anywayyyyy sweet nye entry niii. sronot baca..pasal ham pun dah kenal smue dak studio 9 coz hajar EVERYDAY sure ada je cite psl studiomates die ni..hehe

kak dee said...

haha..terjangkit sindrom belog radzi la nii!
aiyak~
hehe..ham pn bt laa psl stdio ham tu :))

nabebe said...

haha, aku x matured eh nad?!
amboi2... X)
huhuhu...
ape2 pown mmg best bace~~
aku trigin nk buat blog gak tp nnt mlz bebenor nk update.. ;p

Anonymous said...

mengundang!!!blog x best..