iktikaf di masjid

assalamualaikum~ sikit ilmu nak share, kan sekarang ni kita tiap2 malam pegi masjid buat terawih kan? haa..niatkan sekali iktikaf sebab kita selalu masuk masjid and terus semayang camtu je..rugi laa tak dapat pahala iktikaf..sebab iktikaf ni tak semestinya lama..ada hadis cakap selama sebutan 'Subhanallah' je pun, kita dah dikira iktikaf..nak sebut subhanallah tu berapa saat je..maksudnya.after 1-2saat duduknya kita kat masjid tu dah dikira iktikaf..haa..banyak tuu pahalanya..so jangan lupa niat!

1 pengkritik donat:

Wak Gelas™ said...

selamat hariraya cikdonad tuu.,eHHhee