Friday, November 25, 2011

Big Bad Wolf 2011 book sale!

Semalam pegi big bad wolf punya book sale.arrive there sharp at 10am and there’s a very long queue untuk masuk ke tempat tuhh.oh btw, book sale ni dekat south city plaza, sri kembangan.tak tahu sri kembangan kat mana,sila google map(haha.cakap kat diri sendiri)

Tengok orang orang yang datang tu semua bawak troli macam nak pegi pasar..ade yang bawak beg beroda siapp..cam kelakar pun ada sebab seriously bajet takdela banyak mane pun buku nak beli..ingatkan book sale ni ala-ala book fair yg dekat pwtc selalu tulaa..sekali bila masukkk..omggggg!!!memang rasa rugi tak bawak duit banyak2 and beg besar besarrr..upon entry tu, everyone dia bagi kotak..lepas je counter bagi kotak tuu, tengok semua orang rush and cepat cepat masukkan buku banyak2 dalam kotak diorang..i was blur kejapp..tak paham kenapa diorang cam lipas kudung sangat dok capai semua buku.haha..lepas tu baru la sedikit demi sedikit tangan ni laju je capai pape buku yang cam best..yela,risau aku tengok aunty2 nih amik buku buku best..kang habis pulokk

Btw,smlm pegi dua orang.dengan kawan baik kita.hehehehe...haaa, lepas dh puas tengok kat section ID  and architecture, kitorang jalan jalan kat children’s punya section and tinggalkan kotak kitorang kat bawah meja bahagian architecture tuhh..sebab susah kot nak bawak kotak tu dalam sesak2 orang ramai ni kann
Then bila datang balik kat section architecture nak amik kotak tu, tengok ade a few buku takde.cisdale betul sape gi curik tuh! And masa kitorang round baliktu, tengokbuku buku yang best banyak dah habiss..wouhoo!cepat gilaaa! Baru 2 jam bukak kott event ni..my friend said that selalu kalau dah last day tu, memang habis punya lah buku buku ni.sebab dia penah pegi before this, masa last day, buku tinggal berapa ketul je sangat..

Then dalam pukul 12, dah siap memborong,kena queue panjang gilaaa untuk bayar pulakkk.anddd sebab jauh lagi nak sampai turn, so I just taruk 2 kotak buku tu kat depan sebab malas nak angkat sepanjang beratur..tiba tibaaaa! Mate empatku ini ternampak ade sorang chinese lady ni dok belek belek buku dalam kotak aku yang kat depan tuhh.dah rasa suspicious dahh (sebab insiden buku kena curik tadi la eventho dah taruk bawah meja kat section architecture tu).then dia tarik kuar satu buku and nak blahh..

tapii, urs truly ni lagi cepat!haha.i stopped her pastucakap EXCUSE MEE, its MY book.terus dia letak balik, cakap sorry and blah cepat2..haha..maigaaddd!curik! sabar jelahh~

Last2 around 130pm baru dapat bayar.lame betul tunggu.aiggoo,lenguh kaki ni pliss T__T  overall, I’m veryyy satisfied sebab shopping buku banyak2 especially those architecture books yang harga dalam rm100-rm200 boleh dapat just for rm5!!! And mostly, children books Cuma rm3!! Wah, dah macam promoter giteww.muahaha :p


line beratur yang panjang -__-


Ha ni la semua buku yang di beli..ada 31buah semua sekali=rm147.
berbaloi baloi

 
Baru sedar rakyat Malaysia ni masih suka membaca.hehehe =)
p/s:kaki sakit kena pijak dengan aunty2/uncle/budak2 and paling tak bole lupa..kena lenyek dengan tayar trolley orang yang rakus carik buku.eeek Lain kali kalau ade ape ape event yang kena berebut camni, make sure pakai kasut hokehh-__-

3 comments :

SydneyLemon said...

bestnyaaaaa!!! banyaknya buku architecture! especially the 150 best home idea n toilet ideas tu!!!

hajar DK said...

huwahhhh.. jiwa aku meronta2 tengok buku2 hang ni.. huk2.. must go besok!!!!

amneh said...

LOL umah amnah dekat kot tp xtau pn de book sale...no wonder la uncle n aunty amnah bising2 jem dpan south city...esok nk kne g gak nehhhhh..hehehehe