Wednesday, August 25, 2010

mengeluh sat~

ok..baca dan buat perbandingan..dokter mana yg lebih bagus

dokter A

dokter:ok,sakit ape?
pesakit:rasa panas badan.mcm nak demam
dokter:ada batuk dan selsema tak?
pesakit:ade
dokter: ok.cube nganga mulut

*nganga mulut*

dokter:ok.*sambil menulis2 kt transkrip obat* dah.itu saje~
pesakit: ok(umm, dlm hati..erk,ape kah?ceni je ke die cek? -__-; )


aku dah hafal sgt dah ubat yg dokter dr klinik A ni akn bagi ape..ubatnye sama je setiap masa pun.ermm.kalau cmtu aku pn blh jadi dokter.huhuhu.cm mmbazir masa je kalau gi situ.. tapi pegi haritu pun cume untuk cukupkan syarat atau sekadar nak tahan dulu before balik rumah atau jumpe dokter kt klinik yg lebih di yakini.haihh.tah pape tah~

ok,situasi lain plak..
dokter B

dokter:ok sakit ape?
pesakit:rasa panas badan.mcm nak demam
dokter:sejak bile?rasa macam mana?
pesakit:blablabla *cite panjang lebar*
dokter: *amik stetoskop.cek2.amik bende suhu tu.cek2 lagi.amik torchlight.cek2* okay..awk ni ceni cemtu blablabla..dia pun citer panjang lebar ape problem aku sebenarnye and bagitau ape kena buat*..lepas dah citer pnjg lebar..die tanya lagi..ada pape lagi tak ?
pesakit:takde. *ok..barula aku kua dr klinik tu dgn hati yg senang sbb tau ape mslhnye*



hurmm.alhamdullilah nasib baik tak kena tahan kat wad haritu tapi at least aku dah rasa cmana masuk air dlm bdn.nak dekat 2jam kot tggu 1 bekas tu habis masuk.wuuu.kebas habes 1 badan.smpai ke muka-muka pun kebas T_T tapi lepas dah masuk air,badan dah x rasa lemah sgt.wee :D

ok.sebelum berakhir,korang agak2 kenal tak dgn situasi dokter A?

5 comments :

ilham said...

Alah, klinik UIA mmg cam gitu nad!!!
Nad u know what, ham pun pi clinic uia coz ham batuk selsema sakit tekak, then die ckp cmni

bila mula sakit?
1 hari sebelum puasa, so dah 8 hari.
Kenapa baru datang hari ni??? *die mrh*

Wawawa kne marahhhh.and ubat ubatan smue SAMA mcm dulu. lagi2 ubat batuk. bosan tul tgk botol tuh. Hmmm disarankan gi klinik luar dari gi klinik uia. save time n jgn igt nak free je so gi clinic uia. heuhuehuehueuheuh alhamdulillah nad dah sihat kan? :) jaga diri nad. camane leh kne masuk air? nad dehydrated ke...

siti aisyah said...

doktor uia kot. hehe

kak dee said...

ha ah.sbb dh diarrhea *tatau eja* nk dkt seminggu.so rasenye habes la kot air dlm bdn ni -___-;

hajar DK said...

klinik A- free
klinik B- bayar mahal,

klinik A- dokter gaji sikit
Klinik B- Dokter gaji banyak...

See the difference?

Sebab tu aku dah batuk sejak sebelum pose tak pegi2 pun klinik.. buang mase je.. baik aku makan strepsil.. huhu

V said...

setuju