Monday, January 26, 2009

sekali RAAAPP!

Assalamualaikum semua.lama x update(haha.ayt ni wajib ade kot utk post2 aku sejak akhir2 ni)

Korg apa kabar?

Kite sihat2 jer :p haha.knp tulis cm surat tidak rasmi lak ni?

Dh brp mggu x post mende.cerita pn dh byk gilaaa terkumpol.so,kite bagitau secara ringkas jelaa ape yg kite dh wat ea

14 JAN-pabila test history clash dgn trip pegi frim

Trip pegi frim mmg best,kite suke gile jungle walk tu,tapi sbb kan kejar masa nak blik uia b4 pukol 2..so,track kitorg jln di shortcut kan..huh..xdpt tgk pokok peta..abg yg guide ktrg msk utan tu sempoi gile.tmbh plak dgn zul yg ber-kerek dgn abg tu..mmg x stop gelak jelaa dr awl msk utan smp kua..ekceli kite dh pagi frim tu banyaakk kali laa jugak..masa f5(pogram rehat minda integomb),,masa abes f5 (english camp) sbb tu laa kite suke g cni..bila jln kat sini,,oh terflash back ape yg pnh di buat 2-3 thn dlu..hehe..terlayan emosi lak sorg2 time tuu..hehe


kalo korg terer,korg mesti dpt nmpk bentuk gajah

pokok peta

Otw balik uia..dlm bus suma dok kalut blaja history wlpn lps berpeluh2 jungle trekking ngan lapor mcm naga..cis.cis..smp je uia..lalu jap dpn LT 1,seb baek laaa ade announcement ckp kls kansel..legaaa atii ceq


19 JAN-maka ter-Submit lah project studio.

Ape yg jadi antara 15jan-18 jan xpyh laa cerite..rutin nye sama je..org suma dok kalut wat projek,dgn drawing ngan model making nye lagii..tencen btol..tmbh pulok bile ade org ter-emo dgn kite.,huhu,,xpe,,seb bek kite x terikut2 moody diorg..yelaa..kallo api sama api..hangit laa keadaan nnt kann :p so,better berdiam.diam itu lebih bagus bukan?


Ape2 pun..alhmdllh sesgt sbb bejaya siapkan pojek on time wlpn makan minum tido yg sgt x terurus.


Time kritikal cmni,terimakasih byk2 kat rumet yg berjaya buat kite jeles sbb diorg ade life manusia yg normal.atau ptt kah kite ckp..terlebih normal?


Diorg tido pukol 12 mlm dan bgn pkl 10/11pagi esk nya.bgn dr tido,diorg ada masa utk melayan cerita Hindustan atau korea dpn laptop selama 2-3 jam.lps tu br kalut nak mandi dan cari bnd nak mkn kat café.lps mkn,diorg buleh plak bersantai2 di bilik tv yg berair cond tu selama bbrp jam lagi dan hanya akn pulg 30 jam lg sblm magrib sbb x solat asar lg.mmg rilek habes hidup diorg ni.dan bila mlm,pkl 9 mesti kua bilik balik utk mncri mknn dan menonton tv.dah ar weekend tu ade AJL doh.gile jeles tgk diorg bersenang lenang.cis.cis.cis


Dan ade bbrp kali diorg jenguk kite wat keje.kalo mnghulur tgn nak tulun2 xpe la jgk,ni tak..asek tny ’bilaa keje nadia nak siap?dr tadi **** tgk asek wat bende tu jer’ hadoi..pressure btl..trase nak tukaq kos tu mmbuak2 gila la pulak..mlm b4 submission tu,kite marathon kaler pres board dr kol 12tgh mlm smp 8 pagi.tanpa bgn dr tmpt ddk.bile dh siap br terasa/teringat nak bgn/berdiri..and masa tuu tulang blkg rs sakitt sgt2..bengong..cmne kite leh x tergerak ati lansung utk bergerak sikit masa wat keje tu.keje x igt dunia btl laa kite nii~


Rmai jugak yg x berapa nak siap.ni sume mebi sbb masa yg pendek dan lctrr lmbt nak finalize design kitorg..haishhh~~

Tp xleh slhkan lctrr gak..kalo senior2 buleh wat..knp tidak kite?

nyet2 *cengkerik enteprame*


19 JAN-kemudian pd 12 tgahari..di submit pula assignment 2 ess

Utk assignment ess kali ni,kite kne wat soklan nombor 4.yg kne wat prektikal gune sling saikometer tu(x igt cr nak eja btl) prosedur nak minjam mende alah ni sgt laa leceh..kite terasa nak curik je bnd tu dr envirnmntl lab.mls benar nak mntk sign dan approval dr org2 yg die nak tu.


haishh..bnd ni 1st time kite guna.excited gilee kot.tp malu nak wat sbb nmpk cam org jual eskrem...haha..seb baek most of the time kite wat test tu kat bilik kat mahalah.xdo lahh segann sgt org nmpk :p


21 JAN-Submission project frame bcm

Kitorang kne wat tanggam kayu utk mmbantuk frame kayu.dgr cm sng kann..tp bile dh wat br rs ’ Mak aih..awat payah sgt nii?!” at last..tanggam yg bdk pmpn buat(kite,bella,shy ngan yaa) di re-do oleh grupmate laki yg gagah(deli ngan arip kembar)


Smp skng kite x dpt nk differentiate mana satu arip..mn satu afif..pnh skali tu dgn konfidennye ckp dgn dgn diorg ni psl projek bcm..tgk2 yg kitorg tgh ckp tu bukan arip si grupnate.rupe2nye kembar die..haha.malu jer..sori ar

pastu proses2 mmbuat tanggam ni ken rekod dlm report lak..hee..x suke btl bile kne wat repot..siyes mkn masa gilaa..kalau laaa aku ada laptop sniri..mesti keje cpt siap..hoho :(



bila perempuan masuk bengkel~ haisshhh

22 JAN-Pilihanraya kampus

1st time dlm hidup pegi membuang undi.pergh..tp gune computer..so x terasa cm best..kali die bg ketas den kite pangkah2 kan best :)


mcm2 bnd kitorg dpt spnjg tempoh berkempen ni..limau mandarin laa..coklat la..air mineral laa..heh.yg penting skng kite sume dah tawu sape mng.so,yg dh mng kat kaed tu..sile-sile lah tunaikan manifesto2 anda yea.x sabor nak ade atm machine ngan parking area lebih :) (eceh,mcm laa kite bwk kete g Gombak nun)


22JAN-Celebrate bday bella kt OU

Bday makcik sorg ni ialah pd hari jumaat 16 jan.tp di sbb kan kebizian yg amt,maka kami pn plan utk meng-ignore kan jap bday dia,.haha..(tapi dia pn x putus asa mmberi hint die nak hadiah,cis,betuah nye bdk)pnt jugak lah kite nak plan sume ni..mmg kne besabau jelaa dgn kerenah stp anak2 bapak.overall kite bg standing ovation kat diri sndri sbb kira bejaya la gak dlm planning2 bnde ni ;D ngahaha

Timekasih kat :

  • bapak (radzi),
  • anak sulung(bella)
  • ank nombor dua (nesh)
  • ank nombor tiga (fairuz)
  • ank nombor empat ( martape)
  • anak nombor lima (myra)
  • anak nombor enam (farah)
  • anak bongsu plg kiut ( kite laa..sp lg,haha)
  • dan juga jiran dan menantu baru, ain neollene dan syahirah
timekasey kerana sudi dtg.laen kali hangpa lak plan naa

*Scr tidak rasmi kite ltk jwtn jd planner.haha*

saya baru update gamba.take note yea








sori mar,amk dr kamu nye blog je :)


23 JAN-Site analysis kat kg sg penchala

X habes dgn pnt berjln di OU,kitrg ada site anlyss lak kt sini utk final projek.tmpt org kaya2.pergh..banglo dashat yg ampun..konsep perumahan ki situ mmg best.cm kat putrajaya la..xde pagar2 tuu..pastu design rumah blh wat sndri2..tp still ade harmony laa dlm kelompok rumah2 tu..x sangka ade gak konsep cemtu kt KL..dh bsr nnt nak konsep rumah cmtu laa satu.ajk 1 fmly besau en nasir dok kat situ.pastu nama kan tmpt tu taman NASIR ANAK BERANAK..pergh..haha..berangan2 ;p




p/s:upload gmba sikit je.xlarat nak tggu dah~



So basically,tu lah aktvt seorang nadia spnjg 2 mggu ni,sntaisa penuh.smp x smpt nak bc2 note subjek2 laen.sian bm,ess,history ngan ungs..kite dah anak tirikan diorg lama dah..rsnye pasni mebi akn update sekali raap cmni je kot.yelahh..kite mn ade laptop seniri lagii..sedih(abah,bila nak belii utk nadia :( )


Pastu,kpd kawan2 yang ade msj tp kite x reply tu..aha,phm2 lah anda bahawasanaya kite tgh bz atopun ade hal.kite lyn yg penting2 aje.chewahh..(org yg di bls msj-nye tu mesti tgh tersengih2 perasan ni kann)hehe..ok lah,ni je nak quick review kite utk 2 mggu ni..nnt ade mood lg,kite tulis lagi okey..jgn risau..kite x nak guna ‘kite’ dah dlm blog pasni.sbb kite rs cm ngade2 gile utik tulis kite dlm blog.kalo ckp tu kira okay laa jgk..haha..pasni nak guna gua-lu ar pulak..hoho..nnt kan cerita dari kite dlm versi yg lagi machiiioooo~

Akhir kata..tingkatkan prestasi,kurangkan emosi.

Ok,babai!

salam

9 comments :

moon said...

tingkatkan kontoversi, kurangkan depresi..
aicehh..
hehehe

nik alya fathi said...

woooh. tak update punya lama. skali update, amek ko. panjang nak mati. welcome back!

LisOtt said...

naseb baik sy xbwk notes hstory mse g frim tuh.kalu x msti saye stdi dlm bus.bwt pning kple je stdi dlm bus.skali postponed plak testnye.kehkehkeh

petra said...

yup... memg mengade giler.. gedik.. hahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!1

wow, ak taw maksud ko 2... kirenye ak nh org penting la ea.. jeng3... hahahaha... kantoi... ngeh3....

nabebe said...

ko ke party planner?
waduh, syabas! X)

kak dee said...

moon:ayat tu akak amk dr mane tah..x igt lak..tp sound familiar sgt kan?

alya:hehe.sekali sekala :)

lisot:anda naseb baek.kite bc dlm bus smp nmpk tulisan tu cm terbang2 dah.gila pening~

petra:hentikan perasaan perasan anda tu :p

nabebe:ye.dgn kerjasama cik joyah dan martape :)

chef hasyimah said...

lalalala~
15 hari puja umur aq
ahahaha
mencapub!
nk promote gak
yay yay!~

neshenry said...

gilew novell!!!

henry said...

GILE NOVEL!!!!