Friday, October 17, 2008

teringat pulak

masa sekolah rendah dulu(lebih tepat lagi,masa darjah satu)
saya dan rakan-rakan (eceh macam ramai je) selalu berebut nak dptkn kehadiran penuh sepanjang setahun
haha..saya x pernah kalah sbb saya x penah x datang kelas walopun sehari
hebat kan?
agak hebat laa bagi seorang budak darjah satu waktu itu :D
sampai pernah kawan karib saya(merangkap jiran seblah rumah je),kata..'awk maen tipu..kite pun menang jgk..'
saya x mahu mengalah.saya pun ckp lah..'xde xede..awk dah x dtg sehari sbb awk dmm.walopun ada mc,tetap x dikira dtg skolah..'
elisa:awk jht
hahaha..hal kecik mcm ini pun buleh merajuk2

kenapa saya sgt bersemangat dtg sekolah?
sebab ms awal2 tahun,cikgu ckp dia nak bagi hadiah special kat siape2 yg dpt full attendance
di sebabkan saya eager nak tahu ape hadiah yg dia nak bg..
saya pn dtglah setiap hari

nak tahu dpt apa?
dpt trofi weh!
masa akhir tahun,masa hari penyampaian anugerah kecemerlangan sekolah,hari yg sepatutnya saya naek ke pentas dgn bangga nya sbb dpt full attendance
hari itulah saya pertama kali nya tak dtg sekolah..

sebab?
saya demam

huk3...
mmg sedih
bile pergi sekolah esk nya
saya mintak cikgu hadiah tu
tapi cikgu ckp dh x boleh ambil
dangg~
tambah lg 1 kesedihan saya
pastu,cikgu nak cover balik kunun..
cikgu bagi saya pensel box
tapi sebagai budak kecik yg x tahu apa2 sgt
masa tu,asalkan dpt je bende bernama 'hadiah',
dah boleh ilang semua kesedihan
maka lepas itu,saya berbangga pula dgn kwn2 sekelas saya
saya asek ckp cmni jer bila diprg puji pensel box itu cantik
'ni laa pensel box yg aku dpt sbb dtg sepanjang tahun'
(korg imagine muka bangga aku cmana)
(eh silap..aku tu di ganti dgn 'kita' ye..masa kecik2,saya x tahu ckp aku-kau lagi)

eh kenapa ye tiba2 boleh pulak teringat psl cerita darjah satu ni?
oh haa..aritu semasa kls QSBE,nama saya telah di sebut oleh brother spahic omer sbb dpt 100% attendance
agk bangga pula sbb cume 4 org je dr 50 org dlm kls ini yg dpt full attendance
hebat bukan?
agak hebat laa bagi seorang budak architecture
ini kerana mmg nature nya semua org tahu budak archi selalu ponteng kelas sbb nak siapkan projek

ho ho ho ;D

2 comments :

Radzi Tajuddin said...

teringat pulak aku dulu. masa kecik2 suka ponteng sekolah. samapi sekrang la.. aku pun dapat hadiah gak bila akhir tahun.. hadiah kecemerlangan.. pastu kawan aku jeles sebab aku asyik ponteng tapi bila exam ok..haha

budak tu pompuan. dia nangis2 lak..ish3 last2 aku bagi hadiah aku tu kat dia baru dia diam. aku dapat pencil boz gak. aku tak suka. tu yang aku bagi. pastu bila balik kena pulas telinga dengan ayah..haha

teruskan menulis! tahniah wat aku teringat pulak..huhu

kak dee said...

x best nye cikgu kau
bagi pensel box yg x cantik
ape laa.hahaha ;D