Friday, August 22, 2008

spesies orang yg saye paling tak suke

nombor satu:
org yg sgt tak punctual.
janji dtg pukol 9..tgk2 pkl 1030 br nak dtg
satu jam setengah dudok melangut menunggu budak2 yg x memegang janji ini tibe
igt kami yg menunggu ni ape?
tunggul kayu kah?
manusia tiade perasaan kah?
xde kje laen kah kami ni smp nk kne tggu kdtgn diorg2 ni?
benda kecik,boleh di settle kan dgn mudah..kalau..
bila dah sampai tu,di usulkn kata2 maaf..
itu xpe la jugak
sejuk sikit hati yg dh terbakar dgn dosa2 mencaci dan mengumpat mereka (dlm hati)
ini tidak..buat dunno jer
atau dgn bhs remaja nye..buat2 otai
cheahh..bajet cam 'ppl,i'm the coolest person on earth.cool lahh sbb i dtg plg lmbt'
cess..x suke btol :@

nombor dua:
org x membalas mesej
apabila benda itu benda yang sgt urgent
di repeat okei..sgt urgent..
maka..amat wajiblah mesej itu di reply..
tak ke pikir seksa org di sini menunggu reply dr org d sane?
aaaarghhh!tensen saye cenggini tau

nombor tiga:
org yg mngambil kesempatan ats kebaikan org laen
saye cuba x diperlaku kan begini
(sunggoh protektif bukan?)
tapi kawan2 saye,rmai yg termasuk dlm kategori pemangsa spesies macam ni
org senang2 mengarah mereka buat itu ini
mcm kuli
eee..nak je aku ckp/marah/maki kan bg pihak die(kwn aku)

nombor empat:
org yg pentingkan diri sendiri
semua benda nak ikot cara die aje
die lah yg betol segala2nye
die lah terBAEK
die lah terHEBAT

mcm org laen x bagos jer
ee..aku x phm laa
itu satu jenis..iaitu yang bajet bagos

lagi satu jenis yang selfish ni mcm..
okei contoh ea..let say ade grup work kne buat
suddenly dia kate die xleh attend buat keje
'ade hal penting' katenye..
okei lah..xpelah kann..kasik peluang kat die.
ini mgkn masa2 sukar die
lgpn rmai lg grup mmbers yg laen ade
tapiii...
yg buat aku geram dan bengang tu
(ops.tercakap 'aku' pulak.ini kes dah bengang sgt la ni)
rupe2nye bile figure out,
ekceli die x dpt dtg sbb die nak buat revision utk exam yg akan dtg
ey helllooooo~
abes tu ktorg ni xde exam jugak ke?
abes tu igt ktorg ni saje2 ke buat grup meeting nak have fun sume2 tu?
aku kalau ikotkan hati..nak jer dok bilik.malas dah nak kua2 mlm ni
buang masa dan PENAT aje..
tp bile pikirkan tggjwb aku dlm grup tu,aku pn dtg..
ee..cmne org cmtu boleh tergamak nak buat cmtu ha?
x consider ke perasaan org laen?
ee..seb baek tules kat belog jer
kalau korg tgk muke ku skng,mmg dh naek ijau dah sbb marah2
huhu..kesian jugak kat keyboard pc ni..
x psl2 kne tekan kuat2 =.=

hurm..baru legaa sikit dpt luahkan ape yg selame ni aku simpan dlm hati
yea aku akui..aku bukan nye jenis yg berani ckp depan2
aku x mahu ade hati yg akn tersinggung dgn kata2 aku
jadi,melalui tulisan saje lah dpt aku cherita kan ape yg tersimpan dlm hati ini..
di harap yg mmbace ni,dpt lah di pikir2 kan balik ape yg telah anda sume buat kt rakan2 anda
mungkin bagi anda itu hanya gurauan semata2.
tapii cuba pikir..adakah rakan2 anda tu menganggapnye gurauan jugak?
kite ni manusia rmbut je same kaler..tapi hati laen2
mgkn die tersenyum..tp dlm hati die mnyumpah2 sikap anda itu..
jadi,harap di renung2kan dan bermuhasabah lah lepas ni yea..

p/s:maaf,aku sunggoh tensi sejak akhir2 ini dgn kehadiran spesies org cmni dlm hidupku.ku terpakse luahkan jugak.kalau ade sape2 terasa,maaflah.tapii..padan muke jugak lahh kat korg.sape soh buat cmtu.haha

sekian aje utk hari ini,tata :))

2 comments :

Moon said...

wah! i agree!

on tuesday night i arrived late and i was panicking already. don't like being late. because i don't like it when people are late.

yang aku bengang sebenarnya hari khamis, siang-siang tu kan free... but no one came! semangat terlebih je aku datang pukul 12 tgh hari kat studio... hampeh bila tengok ia kosong. so aku tido kat surau and every now and then check balik kat studio takde sape. diorang suke sangat ke tak tido malam? kalau start awal boleh habis awal bole balik tido. ish geram btol. semorang tak datang sebab kata 'mesti takde sape datang...' kalo semorang fikir camtu memang la kan. benda yang boleh buat skarang nape nak tangguh-tangguh?

haha ku meluahkannya di sini. kerna saya setuju dengan nad. tapi jikalau sebenarnya nad marah dengan saya jugak maaflah

kak dee said...

eh takk lah moon
yg di marah kn tu spesias kaum lg satu tuu
btol2,kalo buat awl bole abes awl
balik tido mlm tu sgt penting dann bess
kenape lahh diorg ni x phm2?