Wednesday, January 16, 2013

kerja lalala

1. hai assalamualaikum semua, okay harini first time aku pegi work interview.dekat USJ 25..alhamdullilah it went well andddd i was accepted! weee tak sangka laa secepat ni kan dapat kije..sebab thesis baru je submit last week.. however, my hope is still towards nak jadi lecturer UIA ittew.but i know it will take quite some time sebab ada masalah dalaman sikit di situ..so yeah kumpul laa experience kt firm ni dulu =)

2. akhirnya surat from yayasan bank rakyat sampai..ade a few things tak faham sangat dengan agreement ni..tapi kalau betul la dapat, i'm gonna spend it well.i mean, simpan semuaa untuk perancangan masa depan *ehem*

3. sebenarnye awal2 duduk rumah dulu rasa macam boringggg sangat taktau nak buat apa sebab jauh dari kawan-kawan..tapi lama-lama baru sedar ada banyak gilaa kerja bila duduk rumah..sapu & vacuum rumah..mengerjakan kain2..cuci, sidai, lipat and iron..isi borang contest, siram pokok..belajar masak..exercise..tengok drama petang2.. haha..sebulan sekali pulak kena trim pokok, buh baja, cuci porch, cuci kete weekly.haa..tu baru keje2 dalam rumah belum lagi jobscope luar rumah..mcm kena pegi mydin/giant/tesco/parkson/jusco amik borang contest, bayar bill, pegi bank, collect hadiah, pegi laundry dan macam-macam lagi -__-'

4. kt rumah ade kolam kecik.dulu dulu zaman abang aku dok rumah, ade la byk ikan emas dia bela..pastu lama-lama mati..abang aku cakap ikan tu mati sebab dah tua =..= taktahu la betul ke tak..skrg ni ada laa dalam 2 tahun lebih kolam tu tak ber-ikan..rasa macam nak start beli ikan..haha..tapi aku ade bad record jaga ikan..adoi =P

5. sebab sekarang ni femes benor ayat 'listen' and 'animals have problems too' sebab tu terasa nak cakap pasal haiwan kot.haha..dulu masa kecik aku takut kucing..bukan takut tapi geli nk pegang sbb..entahhlaa..tapi lately macam dah berani sikit..sebab surrounded by orang yang suka kucing..haha..tapi still tak boleh nak dukung or cium kucing tu..cuma berani pat belakang kepala kucing tu je *berani la sangat* v___v"

6. eh tetiba ade orang dalam twidder cakap pasal sammy simorangkir..haa so cek kat youtube kejapp..hamik ko dah sangkut dengan lagu ni..bestnye :')


7. till the next post.tata~

1 comment :

Noor Hajar said...

haah! Hang penah cederakan ikan aku!!!!!!!!!