Thursday, July 28, 2011

chronology


salam.hai hai,berbulan lame nye aku x update,and topik pembukaan lepas 'cuti' dari menulis yang panjang ini adelah kronologi-kronologi pembesaran si pemilik blog..haha.ingat nak post bende ni masa besday yang ke 21 haritu.tapi apekan daya..kesibukan exhibition heritage studies kutt..di sambung pulak dengan interview part 2 (B. arch)..then, berseronok ronok dengan kawan-kawan di genting.. pastu jadik comittee interschool debate lagi..dan akhir sekali, percutian ke pulau perhentian & umah nik nadia izyan..lalu terpostpone lah ia sampai kesudah..haha..warning awal-awal ye..post ni sangatlah panjang


umur: tak pasti.sebab dalam perut ibu.
lokasi:AU3, keramat..rumah lama

 
umur: beberapa jam lepas di lahirkan,24jun1990
lokasi: mungkin masih di AU3, keramat..rumah lama 

umur: beberapa bulan       



  
location: dalam rumah

umur: beberapa bulan
 lokasi: rumah di usj subang jaya.pindah bulan disember 1990




umur: 1 tahun lebih dan mula meminati spek
location: masih di dalam rumah

umur: 1 tahun
location:same lah macam di atas.cuma tambah tudung & buang spek sajo

 
*hok ni macam budak laki pun ado*

umur: mase ni mungkin 2 tahun.sebab pegang botol lagi..xhengat aihh

umur:same lah seperti di atas.mungkin 2 tahun jugok
location:dekat dlm keta dekat fort cornwallis..pantai yg dkt penang nuhh

umur: dah 3 tahun..time ni raya dekat kampung penaga,penang



setiap kali balik raya mesti pegi pantai dkt penang -__-;
seee,kan dah cakap.spot je yg lain.and tambah dah ade adik..masa ni 4 tahun kutt

*ohh.kantoi selalu pakai baju merah ni gi mane2.hehehe.ni dekat subang parade*

dekat rumah.luar dan dalam.kereta saga kott..nostalgia sangaaat..dah 4 tahun kot ni

time ni umor 5 tahun x silap..sebab ade pakai gelang yg kawan tadika bagi mase tu.gituuw..kecik kecik dah ade budak laki bagi gelang.takleh blah nyee..kah3 :">

yang ni raya dekat kampung jelai,taiping perak.hukhuk.kalau nak mandi kena mandi dekat telaga yg air die sejuk gilerss!kecik-kecik dulu memang tak suke la mandi pagi-pagi kat kampung ni..seb baek sekarang steady.haha.sebab dah biase ngan air sejuk gombak jugak la tuu..
 ni pulak uniform tadika impian.tadika yang hanis zalikha pegi jgk tuh.perghh..promot skettt=P 
aceececee.time ni dah pandai cekak pinggang kutt.begaya laa sikit kann..haha..mase 1995 a.k.a 5 tahun..dekat genting.first time sampai sebab ade family day opis abah
umor 6 tahun-dah pandai buat tangan cemtu pulakk bile amik gambar.perghh

perghhh..tangan tuu!tangan tuu!hahaha

mase kecik kecik,baju mesti nak same je tiga tiga orang nih.kalau sorang ni tom & jerry,lagi dua pun stok yang same lah.kalau sorang ni suar trek ade jalur merah kuning, lagi dua orang tu pun camtu lah.hhahaha
ekceli,ni gambar masa family day opis abah..masa family day ni la ade kejadian sorang budak baju renang pink belang-belang tuh lemas.aiguu~ pelampung dah ade pun lemas jugok..aiguu lagii -___-;

okeh,mari bergerak setahun lagi ke kehadapan..


 kalau masa umor 6tahun dulu,tiap2 petang tunggu abg balik sekolah kat depan pintu.macam ni la lebih kurang.huhuhu.macam nak kena kawin pun ade..tengok tangan tuu.alahaii -___-;


konsert perpisahan masa nak habis tadika.umor, 6 tahun




masuk pulak ke zaman persekolahan sebenarr...

 
7tahun.sekolah kebangsaan sesi pagi
sekolah:sk seafield usj 6..sekolah dekat je.jalan 5 minit pun dah bole sampai..tapi kena lintas jalan dulu untuk sampai..di sebabkan itu,mak abah menyuruhku naik bas untuk ke sekolah..haha..start dajah 5 baru jalan kaki gi sekolah..tu pun sebab pegi sekolah sekali dengan abang..kalau tak,naik bas la sampai habis sekolah -__-;

same jugak..mase 7tahun, sekolah agama sesi petang
sekolah: SAMDE; sekolah agama menengah darul ehsan *sebelah subang parade sajoh*
masa zaman sekolah, kat sofa tu bersusun ngan beg sekolah kitorang jee.orang duduk kat lantai.beg sekolah pulak yang duduk atas kosi.beg pink kat belakang tuh beg sekolah kebangsaan kiteww.hewhewhew~

 
7tahun, pertengahan tahun je semua takde gigi *zaman horror*
(dan masing masing cukup berbangga dgn rompong2 itu.kah3)





skip part dajah 2 sampai dajah 6 and menengah rendah and menengah atas
skip bukan sebab malas.tapi sebab rasa post ni dah panjang sangat
*
*
*
*
*
*
skip
*
*
*
*
skip
*
*
*
*
skip
*
*
*
*
and sekarang....aku dah
21 tahun!

alhamdullilah masih di panjangkan umur ni.semoga lepas ni jadilah aku manusia yg berguna kepada masyarakat.hehehe.=)

ni lah 3 beradik yang dulunya kecik cinonet comey lote..sekarang dah besar gajah hmm takbleh nak komen banyak kang ade yang teghasa.sentap pulop hati mak nakk~ haha

ok.sekian sajo.penat haa tunggu uplod gambo-gambo ni sume -__-;

3 comments :

Anonymous said...

"konsert perpisahan masa nak habis tadika" ---> ala ala artis gitu..hehe ^__^

hajar DK said...

owh.. banyaknye gegambo hang mase kekecik yek.. huhu..

donad said...

hehe.banyakkk!lupe nak sharing moment tunjuk gmaba ni ngan hang arituuu sebelom balik